Erhverv

Førsteplads i C25: Bavarian-aktien i hopla efter vaccinenyt

Bavarian Nordic-aktien stiger, efter at selskabet er kommet med nyt om sin coronavaccine.

Foto: Bavarian Nordic

Investorerne flokkes om Bavarian Nordic på børsen, efter at selskabet fra morgenstunden kom med nyt om sin coronavaccinekandidat med navnet ABNCoV2. Nye data, men tidlige data, har ifølge Bavarian Nordic bekræftet vaccinekandidatens potentiale, og det har fået investorerne til at sende aktien op med næsten 4 pct. i dagens handel.

»Vi er glade for at bekræfte vores Covid-19-vaccines stærke antistofrespons mod nye og mere bekymrende varianter af SARS-CoV2-virusset,« udtaler Paul Chaplin, adm. direktør i Bavarian Nordic, i en meddelelse til fondsbørsen.

Med dagens kursryk er Bavarian Nordic-aktien steget med mere end 53 pct. siden nytår, og det seneste år lyder stigningen på mere end 76 pct.

Vaccinekandidaten er udviklet af forskere på Københavns Universitet, og Bavarian Nordic købte i 2020 de kommercielle rettigheder til coronavaccinen af selskabet AdaptVac, som er et joint venture mellem biotekselskabet ExpreS2ion Biotechnologies og NextGen Vaccines, der udspringer af Københavns Universitet.

Vaccinen er langtfra den første på markedet, men den udviser på nuværende tidspunkt bedre beskyttelse mod den gængse og sydafrikanske variant end f.eks. Pfizer/Biontechs vaccine, lyder det fra Bavarian Nordic.

»Hvis disse resultater bekræftes i det igangværende kliniske forsøg, kan vi potentielt stå med den første universelle Covid-19-vaccine,« udtaler Paul Chaplin.

Der er stadig et godt stykke vej, inden vaccinen kan komme på markedet. Det skal fortsat igennem et fase 2 og et fase 3-forsøg. Det første ventes at blive skudt i gang i andet kvartal i år, og sideløbende vil Bavarian Nordic forsøge at skaffe finansiering til at sende vaccinen igennem fase 3, som typisk er det sidste forsøg inden en vaccine bliver godkendt.

Læs også