Erhverv

Better Collective i milliardopkøb i USA: Køber stort amerikansk sportsbetting-medie

Danske Better Collective investerer massivt i det voksende amerikanske sportsbetting-marked med købet af The Action Network.

Administrerende direktør og medstifter i Better Collective, Jesper Søgaard, ser store muligheder i opkøbet. Foto: Better Collective.

Det danske firma Better Collective, der udbyder sportsspil og e-sports-platforme, har haft det store checkhæfte fremme med et opkøb til 1,5 mia. kr. i USA.

Det er selskabet The Action Network, som er røget i indkøbskurven, og dermed har Better Collective for alvor etableret sig på det amerikanske marked for væddemål på sport.

»Jeg er begejstret for at kunne byde The Action Network og vores nye kolleger velkommen til Better Collective. Det er det største opkøb i Better Collectives historie, og det giver os en førende position i USA og et stærkt fundament for at kunne drage fordel af den fortsatte regulering af det amerikanske spilmarked,« udtaler Jesper Søgaard, adm. direktør for Better Collective og medstifter af selskabet.

The Action Network har omkring 100 ansatte og forventer at fordoble omsætningen i 2021 til omkring 250 mio. kr. Om alt går vel forventer Better Collective, at opkøbet vil give en samlet omsætning på det amerikanske marked på over 600 mio. kr. i 2022.

I USA er sports-betting på internettet en ny branche i hastig vækst, for det var i mange år forbudt. I 2018 blev forbuddet forbudt, da den amerikanske højesteret fandt det forfatningsstridigt, og siden har 13 stater opdateret lovgivningen og gjort digitale sportsspil lovlige. Ifølge Goldman Sachs forventes markedet at blive omtrent tidoblet fra 2022 til 2033 - fra 26 til 250 mia. kr. om året.

Better Collective opererer globalt, men har hovedkvarter i København. Selskabet er noteret på børsen i Stockholm.

Læs også
Top job