Erhverv

Fitnesskæden Fitness X melder klar til genåbning: »Det er helt fantastisk, at vi igen kan åbne«

Kravet om coronapas og bemanding i hele åbningstiden gør dog, at kæden reducerer sin åbningstid.

Trods flere måneders nedlukning vil den nyetablerede fitnesskæde FitnessX åbne 100 centre de kommende år. Arkivfoto: Christian Lykking

Torsdag bliver det igen muligt at løfte vægte og få sved på panden i landets fitnesscentre.

Det besluttede et bredt flertal af Folketingets partier natten til tirsdag, hvor den seneste genåbningsplan for Danmark blev præsenteret.

Fitnesscentrene har været nedlukket siden december sidste år, og selvom genåbningsaftalen betyder, at medlemmerne skal fremvise coronapas, og der vil være krav om bemanding i hele åbningstiden, så glæder aftalen Per Lyngbak Nielsen, der er direktør for Fitness X.

»Det er helt fantastisk, at vi igen kan åbne. Samtlige af vores centre er klar, og vi glæder os til at komme i gang igen,« siger han.

Restriktionerne gør dog, at Fitness X i første omgang genstarter med reducerede åbningstider.

Ifølge direktøren har kæden nemlig ikke bemanding nok til at dække hele åbningstiden, og derfor vil medlemmerne fra torsdag kun kunne træne i reducerede åbningstider.

»Vi har ikke bemanding nok til hele åbningstiden, og det betyder, at vi åbner senere og lukker tidligere. Vi kommer til at åbne ved 8-9-tiden og lukker kl. 21.30 i stedet for kl. 23,« siger Per Lyngbak Nielsen, der forventer en »stille og rolig« genåbning, hvor medlemmer og personale lige skal i gang igen.

Selvom coronakrisen har sat en midlertidig stopper for indmeldelser, fastholder Fitness X ambitionen om at blive landets førende fitnesskæde.

På nuværende tidspunkt har kæden 22 centre fordelt over hele landet, og i den forbindelse er nattens aftale vigtig for Fitness X.

»Selvfølgelig bliver det dyrt for os at åbne med restriktioner. Der er næppe nogen, som klapper i hænderne over at skulle tjekke coronapas, men set ud fra et samfundsperspektiv har jeg forståelse for det, og vi er bare glade for at kunne komme i gang igen,« siger direktøren.

FitnessX åbner både for almindelig træning og holdtræning.

Også Fitness World, der for nyligt kunne præsentere et blodrødt 2020-regnskab, melddelte for nyligt, at kæden er klar til genåbning.

»Vi er klar til at åbne, og vi bliver dødærgerlige, hvis vi ikke åbner den 6. maj,« sagde direktør Morten Bentzen i forbindelse med regnskabet.

Han understregede samtidig, at kravet om coronapas kan blive en udfordring for kæden.

»Vi har 180 centre, hvor de nogle gange er ubemandede. Her skal vi have 180 medarbejdere gange tre for at kunne tjekke coronapas. Det er en kæmpe byrde, der bliver lagt oven på os,« lød det i slutningen af april.

Læs også
Top job