Serier

Moderna vil levere coronavacciner til hårdt ramte udviklingslande

Corona rammer verden
Modernas håndsrækning kommer i en tid, hvor flere udviklingslande som Indien og Brasilien er stærkt udfordret af coronapandemien og oplever rekordhøje dødstal. Foto: Reuters/Pilar Olivares

Det amerikanske medicinalselskab Moderna vil sende 34 mio. doser coronavacciner til et international WHO-program, der distribuerer gratis vacciner til udviklingslande.

Det skriver Wall Street Journal.

Modernas vaccinedoser leveres efter planen i fjerde kvartal til Covax-programmet, som er finansieret af vestlige regeringer igennem WHO.

Covax har desuden mulighed for at købe yderligere 466 mio. doser i 2022, fortæller Moderna og organisationen Gavi, der også står bag programmet.

Modernas håndsrækning kommer i en tid, hvor flere udviklingslande som Indien og Brasilien er stærkt udfordret af coronapandemien og oplever rekordhøje dødstal.

Ifølge investeringsbanken UBS vil udviklingslande kun have vaccineret 30 pct. af deres befolkning ved årets udgang, hvis ikke kursen ændres.

- Vi anerkender, at mange lande har begrænsede ressourcer til at tilgå covid-19-vacciner. Vi støtter Covax' mission for at sikre bred, økonomisk overkommelig og lige adgang til coronavacciner, siger Stéphane Bancel, der er administrerende direktør hos Moderna, til Wall Street Journal.

Indtil nu har Covax kun leveret 50 mio. doser ud af de 2 mia. doser, som er målet for 2021. Når Covax sit mål, er det nok til at vaccinere omkring 20 pct. af modtagerlandenes befolkning, skriver avisen.

Læs også
Top job