Erhverv

Tyske Merck opjusterer og imponerer med kvartalstal

Foto: AP/Matt Rourke Foto: AP/ Matt Rourke

Det tyske medicinalselskab Merck Kgaa har tirsdag aften opjusteret sine forventninger til 2021, og selskabet er samtidig kommet med opløftende tal for første kvartal.

Merck Kgaa meddelte tirsdag aften, at de foreløbige tal for første kvartal viser et salg på 4,3 mia. euro og en driftsindtjening målt på EBITDA landede på 1,51 mia. euro.

Finanshuset Morgan Stanley fremhæver, at EBITDA-indtjeningen er landet 14 pct. over estimaterne, og finanshuset vurderer, at aktien kan komme igen efter tirsdagens fald på 2,4 pct.

Tirsdagens fald kom, efter at Bank of America sænkede sin anbefaling for aktien med kommentaren om, at et stærkt regnskab for første kvartal allerede var indregnet i kursen.

Merck Kgaa venter nu et salg på 18,5-19,5 mia. euro i 2021 sammenlignet med tidligere prognose om en stærk organisk vækst. Her ventede analytikerne 18,6 mia. euro.

Den justerede EBITDA-indtjening ventes nu at lande i intervallet 5,4-5,8 mia. euro sammenlignet med den tidligere prognose på en organisk vækst på en høj encifret til en lav tocifret procentsats. Det er betydeligt over analytikerprognosen på 5,26 mia. euro.

Merck Kgaa kommer med sit endelige regnskab for første kvartal den 12. maj.

Tyske Merck blev grundlagt i 1668 af Friedrich Jacob Merck, og i 1891 blev det amerikanske datterselskab Merck & Co. etableret.

I forbindelse med første verdenskrig tabte tyske Merck sine udenlandske datterselskaber, og det amerikanske datterselskab blev et selvstændigt amerikansk selskab.

I dag har Merck & Co. eksklusivrettigheder til navnet Merck i Nordamerika, mens det uden for er kendt som MSD.

BRANCHENYT
Læs også