Erhverv

Vestas skuffer på toplinjen

Vestas kommer ud af første kvartal med en omsætning, der ligger væsentligt lavere end analytikernes forventninger. Også bundlinjen skuffer med et mindre underskud.

Arkivfoto: Joachim Adrian

Vindmøllegiganten Vestas kommer ud af årets første kvartal med en omsætning, der ligger væsentligt under markedets forventninger.

Det viser det regnskab, som Vestas har offentliggjort onsdag.

I første kvartal lander toplinjen på 1.962 mio. euro, hvilket er et godt stykke under analytikerkorpset samlede estimat, der lå på 2.469 mio. euro.

Til sammenligning havde Vestas i samme kvartal sidste år en omsætning på 2.235 mio. euro.

Også på bundlinjen skuffer Vestas. Her havde analytikerne forventet et lille plus på omkring 10 mio. euro, men periodens resultat viser et minus på 57 mio. euro.

»Efter en stærk afslutning på 2020 er Vestas' resultater for første kvartal i 2021 præget af den fortsatte effekt af Covid-19 samt et lavere aktivitetsniveau,« siger koncernchef Henrik Andersen i en kommentar til regnskabet.

Driftsresultatet viser et minus på 71 mio. euro. Til sammenligning havde Vestas et underskud på driften på 54 mio. euro i samme periode sidste år.

Den såkaldte Ebit-margin før særlige poster faldt til -3,6 pct. Her havde analytikerne forventet et positivt resultat på 1,9 pct.

På trods af et regnskab, der hælder til den skuffende side, fastholder Vestas sine forventninger til året som helhed.

Vindmøllekæmpen forventer derfor fortsat en omsætning på 16-17 mia. euro samt en EBIT-margin i niveauet 6-8 pct.

BRANCHENYT
Læs også