Erhverv

STG opjusterer forventningerne efter et stærkt første kvartal

Scandinavian Tobacco Group kom så godt ud af årets tre første måneder, at selskabet nu opjusterer forventningerne til hele året.

- Både salget og synergier i forbindelse med opkøbet af Agio Cigars har overgået vores forventninger, skriver STG i regnskabet, der er offentliggjort onsdag eftermiddag.

- Men usikkerheden er fortsat høj, og covid-19 pandemien har fortsat indvirkning på vores performance i de fleste markeder og ventes at påvirke forbrugeradfærden og tobaksforbruget også i de kommende kvartaler, fremgår det af regnskabet.

Omsætningen steg til 1883 mio. kr. i første kvartal mod 1791 mio. kr. i første kvartal sidste år, og driftsoverskuddet, EBITDA, før særlige poster landede på 527 mio. kr. mod 326 mio. kr. i perioden sidste år.

- Resultaterne var drevet af en fortsat høj efterspørgsel på håndrullede cigarer i USA, synergier fra integrationen af Agio Cigars og tranformationsprogrammet Fuelling til Growth, skriver tobaksselskabet.

Overskuddet landede på 324 mio. kr. i første kvartal mod 21 mio. kr. i januar, februar og marts sidste år.

Samlet set får udviklingen i årets tre første måneder Scandinavian Tobacco til at opjustere forventningerne til 2021. STG venter nu en organisk vækst i det justerede driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 12-18 pct. mod tidligere mere end 7 pct.

Frie pengestrømme før opkøb ventes at lande i intervallet 1,0-1,3 mia. kr. mod tidligere mere end 1,0 mia. kr. Og den justerede indtjening per aktie ventes at stige med mere end 25 pct. mod tidligere mere end 10 pct.

BRANCHENYT
Læs også