Erhverv
BREAKING

Novo-konkurrenten Eli Lilly beskyldes for snyd med kvalitetskontrollen

Det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly er ramt af interne anklager om at føre myndighederne bag lyset, ifølge Reuters.

Foto: Imaginechina via AP Images

Dokumenter fra kvalitetskontrollen blev ændret, inden de blev udleveret til myndighederne, for at dække over problemer. Sådan lyder en intern anklage mod det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Beskyldningerne kommer fra medarbejdere, som har brugt Eli Lillys interne whistleblower-ordning til at råbe op, og Reuters har set det interne dokument. Mindst ti ansatte står bag anklagerne.

Eli Lilly er den primære konkurrent for Novo Nordisk på det vigtige amerikanske marked, men balladen om kvalitetskontrollen handler om en Eli Lilly-fabrik, som producerer selskabets medicin mod covid-19, Bamlanivimab.

I marts måned besøgte Food and Drug Administration - det amerikanske svar på Lægemiddelstyrelsen – en anden af Eli Lillys fabrikker og fandt flere problemer, viser en rapport, som også først er kommet frem nu. Kvalitetskontrollen var ikke god nok, lød konklusionen fra myndighederne.

Eli Lilly bekræfter overfor Reuters, at en medarbejder har klaget, og at en undersøgelse er i gang, samt at Federal Drug Agency har påtalt nogle problemer. Intet af det har betydet, at kvaliteten af medicin fra de to fabrikker har været påvirket, meddeler selskabet.

Men produktionen af covid-19-medicinen er tilsyneladende gået i stå, for ifølge Reuters kilder er der ikke sendt nye leverancer ud i nu knap to måneder fra fabrikken, hvor en medarbejder har klaget.

BRANCHENYT
Læs også