Too Good To Go stryger ind på Vækstfondens top-10 over største investeringer
Den danske start-up skal bruge kapital til sin videre færd i USA, hvor den ser enormt potentiale.
Pengene strømmer til danske Too Good To Go, som har travlt med at efterleve ambitionen om at blive markedsleder i USA.
Senest har madspildsbekæmperen indgået en aftale om et konvertibelt lån på 223 mio. kr. fra Vækstfonden.
»Vi syntes, at vi havde nået en modenhed til at kunne bevæge os ud på lånemarkedet. Derfor var det dejligt, at vi kunne finde en løsning med Vækstfonden,« siger økonomidirektør Thomas Zeihlund fra Too Good To Go.
Lånets størrelse gør, at det rangerer blandt Vækstfondens 10 største investeringer nogensinde. At det er et konvertibelt lån, betyder, at Vækstfonden i fremtiden kan vælge at konvertere lånet til aktieandele i Too Good To Go.
Adm. direktør for Vækstfonden, Rolf Kjærgaard, fortæller, at der er en klar forventning om, at lånet i fremtiden bliver konverteret.
»Det vigtigste for os har været at lytte til, hvad kapitalbehovet var, hvad pengene skal bruges til, og at det er en dygtig ledelse, der kan eksekvere strategien,« siger Rolf Kjærgaard.
»Vi kan komme tættere på virksomheden, og selvom vi ikke bliver medejere i denne ombæring, kan det ske i fremtiden, hvis planer og strategier holder som forventet,« siger han.
Det tyske magasin Handelsblatt udnævnte i øvrigt for nylig Too Good To Go som den mest innovative virksomhed i Tyskland. Andenpladsen gik til Tesla.
Det er stadig early days, men det går godt. Det ser ud til at fange an på samme måde i USA, som det gør i Europa
Planen er, at millionerne fra Vækstfonden skal bruges på den amerikanske udrulning, som blev sat i værk i september, da Too Good To Go gjorde sit indtog i New York City, Boston og New Jersey City.
I dag findes Too Good To Go også i Philadelphia, Washington D.C. og San Francisco, og inden længe kan sultne amerikanere i Portland og Seattle gøre brug af den danske app-ide.
Derfor skal der bruges penge på marketing, nye sælgere og kontorer.
»Det er stadig early days, men det går godt. Det ser ud til at fange an på samme måde i USA, som det gør i Europa,« siger Thomas Zeihlund og afslører, at lancering i Chicago også er på tegnebrættet for i år.
Begge parter lægger vægt på, at det er danske kræfter, der har indgået aftalen og understøtter Too Good To Gos videre vækst.
»Vi får henvendelser fra alle mulige investorer og långivere hele tiden, og vores typiske svar er ”nej”,« siger Thomas Zeihlund.
»I denne her situation rakte vi ud til Vækstfonden og spurgte, om det her var interessant, for vi ville helst lave noget i Danmark,« siger han.
»Vi får bygget et dansk fyrtårn indenfor bæredygtighed og digital forretning, og det er der enormt perspektiv i for Danmark,« siger Rolf Kjærgaard.
Siden begyndelsen i 2016 er Too Good To Gos tjenester blevet udbredt til 15 lande. Virksomheden har i dag 1.035 ansatte. Mette Lykke, som var med til at grundlægge Endomondo, har siden 2017 stået i spidsen for Too Good To Go, som nu har flere end 37 mio. brugere.
Too Good To Go oplyser, at det allerede er lykkedes at redde 72 mio. måltider. Ambitionen er at redde en mia. måltider inden 2024 er omme.
»Det vidner om, hvor visionært og langsigtet Too Good To Go arbejder. Vækstfonden er en tålmodig investor, så vi er med, lige så længe der er en rolle for os at spille,« siger Rolf Kjærgaard.
Foruden lånet fra Vækstfonden sikrede Too Good To Go sig egenkapital, da hollandske Volt Investment Holding for nylig blev medejere af selskabet. De ejer nu mere end fem pct. af Too Good To Go.
Ifølge Thomas Zeihlund skal hollænderne hjælpe virksomheden ved at give adgang til et stort netværk i USA.
»De hjælper allerede med at åbne døre i USA og Europa. Det lever bestemt op til forventningerne,« siger Thomas Zeihlund.