Erhverv

Coloplast skuffer en smule på væksten

Medicokoncernen Coloplast kommer ud af andet kvartal med en organisk vækst på 2 pct., hvilket er et nøk under analytikernes forventninger. Til gengæld øger koncernen forventningerne til årets overskudsgrad.

Arkivfoto: Coloplast.

Coloplast kommer ud af årets andet kvartal med en organisk vækst, der ligger en smule under analytikernes forventninger.

Det viser halvårsregnskabet fra det skæve regnskabsår 2020/21, som Coloplast har offentliggjort torsdag.

Den organiske vækst i kvartalet lander på 2 pct., hvilket er et nøk under konsensusforventningen på 3,3 pct.

Ser man på de første seks måneder af regnskabsåret, lander den organiske vækst på 4 pct.

»Som forventet blev vores kroniske forretning negativt påvirket af pandemien i andet kvartal som følge af færre nye patienter i Europa og en svær sammenligningsperiode i andet kvartal sidste år, hvor vi så en betydelig lageropbygning i Europa i pandemiens første fase,« siger Kristian Villumsen, adm. direktør i Coloplast, i en kommentar til regnskabet.

»Vi forventer øget vækst i andet halvår 2020/21, efterhånden som de elektive operationer og hospitalernes normale aktiviteter genoptages i takt med, at vaccineudrulningen skrider frem,« tilføjer han.

Omsætningen i andet kvartal ender på 4,8 mia. kr., hvilket var på linje med forventningerne.

Driftsresultatet før særlige poster viser et overskud på 1,6 mia. kr., mens bundlinjen viser et plus på 1,1 mia. kr.

Samtidig skruer Coloplast op for forventningerne til overskudsgraden for året som helhed.

Medicokoncernen venter nu, at overskudsgraden før særlige poster lander på 32-33 pct. i danske kr. mod tidligere ventet 31-32 pct.

Coloplast fastholder sine forventninger til året om en organisk vækst på 7-8 pct. i faste valutakurser samt en salgsvækst i danske kr. på 4-5 pct.

BRANCHENYT
Læs også