Erhverv

Mærsks investeringsarm laver største investering til dato

Maersk Growth investerer primært i digitalisering og transportselskaber. Foto: Mærsk

A. P. Møller-Mærsks investeringsarm, Maersk Growth, har investeret i et svensk tech-selskab, som udvikler teknologi til eldrevet og førerløs transport og fragtløsninger.

I alt har Einride hentet 110 mio. dollar fra en række investorer, som skal bruges til at sætte skub i selskabets planer om at udvide i både Europa og USA.

Det fremgår ikke, hvor stor en andel der kommer fra Mærsk-selskabet, men der er tale om Maersk Growths største investering til dato.

- Vi ønsker med vores globale rækkevidde og ekspertise at være en katalysator for den næste generation af energiløsninger til logistiksektoren – både som investor og som partner, siger Jeppe Høier, der er partner i Maersk Growth, i en meddelelse.

Einride beskæftiger sig med landbaseret transport og har allerede store navne som Coca-Cola, Oatly, Lidl og Electrolux blandt sine kunder, oplyser selskabet i meddelelsen.

- Vi er stolte af at få opbakning fra nogle af verdens mest bemærkelsesværdige investorer, som støtter op om vores mission om at blive en ledende leverandør af fragt-transportservices, siger Robert Falck, administrerende direktør og medstifter af Einride.

Maersk Growth er en venturearm under A. P. Møller-Mærsk, der primært investerer i digitalisering, transportselskaber og logistikløsninger, som spiller ind i selskabets øvrige strategi om servicere større dele af kundernes forsyningskæde.

Læs også