Serier
BREAKING

Modernas salg stiger mindre end ventet

Corona rammer verden
Foto: Bloomberg/Jennifer Gauthier

Moderna, der er kendt for sin coronavaccine, har ikke helt haft så meget medvind, som analytikerne havde håbet i første kvartal. Indtjeningen er dog højere end ventet.

Omsætningen landede på 1,94 mia. dollar, og selv om det er mere end en 200-dobling i forhold til salget året før på lige over 8 mio. dollar, er det ganske langt fra analytikernes estimat på 2,22 mia. dollar ifølge Bloomberg News.

Moderna tror nu på et endnu større vaccinesalg i år. Selskabet forventer nu at sælge vacciner for 19,2 milliarder dollar - eller 118,9 milliarder kroner.

Det er 4,3 procent mere end forventningen var i februar, viser selskabets regnskab torsdag. Her blev spået et salg i år på 18,4 milliarder dollar.

Selv om det er et stort tal, er det mindre, end hvad Pfizer forventer at sælge for af sin vaccine. Her ventes et salg på 26 milliarder dollar i år.

Indtjeningen per aktie landede på 2,84 dollar i første kvartal mod estimeret 2,34 dollar.

Moderna falder dog 6 pct. i formarkedet og følger i hælene på kursfald i flere af de store producenter af coronavacciner, efter at EU har erklæret sig parat til at drøfte USA's forslag om midlertidigt at ophæve patentbeskyttelsen af covid-19-vacciner, mens pandemien hærger.

BRANCHENYT
Læs også