Erhverv

Tryg sikrer sig myndighedsgodkendelser til RSA-køb

16 myndigheder fra 11 forskellige lande har nu godkendt Trygs opkøbsplaner. Nu mangler handlen blot at blive endeligt godkendt af en britisk domstol.

Foto: Philip Davali.

Tryg og opkøbspartneren Intact har sikret sig de nødvendige myndigheders godkendelse af overtagelsen af britiske RSA Insurance Group, der blandt andet ejer Codan Danmark.

Nu mangler kun de britiske domstole at godkende handlen, oplyser Tryg torsdag i en pressemeddelelse.

Tryg er i forvejen er den største spiller på det danske forsikringsmarked, men har intentioner om at blive endnu større.

Og med de relevante finanstilsyn og konkurrencemyndigheders godkendelse af Tryg og Intacts RSA-handel, bringes Tryg et skridt tættere på at blive Skandinaviens største forsikringsselskab. Det sker gennem erhvervelsen af svenske Trygg-Hansa og norske Codan.

"Det giver næsten sig selv, at det har været en omfattende juridisk proces med 11 lande, der har været involveret i at skulle godkende vores handel. Men jeg er positivt overrasket over, hvor smidig og topprofessionel, den proces har kørt, at vi allerede er nået hertil. Det er mange lande og mange myndigheder, og det fortæller noget om størrelsen og kompleksiteten i denne handel. Det er trods alt blot fem måneder siden, vi afgav vores bud på RSA sammen med Intact. Det føles rigtig godt at være nået hertil," siger Morten Hübbe, CEO i Tryg, i pressemeddelelsen.

Sidste skridt inden handlen er endeligt gennemført er, at en britisk domstol (High Court of Justice in England and Wales) i London formelt skal godkende transaktionen ved et retsmøde. Den proces forventes at tage cirka tre uger.

BRANCHENYT
Læs også