Erhverv

Nilfisk skifter ud på topposterne og opjusterer forventningerne

Bestyrelsen har udnævnt Torsten Türling til ny administrerende direktør i Nilfisk og Reinhard Mayer som ny CFO.

Foto: Nilfisk

Nilfisk har i 1. kvartal af 2021 landet en omsætning på 237 mio. euro svarende til en organisk vækst for den samlede forretning på 11,9 pct. og en EBITDA før særlige poster på 36,4 mio. euro svarende til en EBITDA-margin før særlige poster på 15,3 pct.

Det meddeler Nilfisk i en fondsbørsmeddelelse.

Den stærke udvikling i kvartalet er drevet af en positiv og tidligere end forventet udvikling i efterspørgslen og et stærkt højsæsonssalg i consumer-forretningen.

Koncernen regner nu med en organisk vækst i 2021 på 8-12 pct., mens overskudsgraden, målt ved EBITDA, ses lande i 13-15 pct., fremgår det af en meddelelse.

"Som en konsekvens af de nuværende stærke markedsvilkår på vores nøglemarkeder og et større indblik i andet, der inkluderer en stærk ordrebog, som især inden for industrisegmentet kan være et resultat af en ophobet efterspørgsel, justerer vi forventningerne for hele året 2021," oplyser Nilfisk i meddelelsen.

I en særskilt meddelelse oplyser Nilfisk, at bestyrelsen skifter ud på topposterne i selskabet.

Bestyrelsen har udnævnt Torsten Türling til ny adm. direktør i Nilfisk og Reinhard Mayer som ny CFO.

Torsten Türling afløser adm. direktør Hans Henrik Lund, mens Reinhard Mayer afløser CFO Prisca Havranek-Kosicek.

”Udnævnelserne af ​​Torsten Türling og Reinhard Mayer skal styrke Nilfisk-teamet yderligere i gennemførelsen af strategien om at forbedre de underliggende resultater og genskabe den organiske vækst, der er nødvendig for at være førende inden for den professionelle rengøringsindustri,” lyder meldingen fra bestyrelsesformand Jens Due Olsen.

Torsten Türling har haft ledende stillinger i Linde Group og Carrier Corporation og været adm. direktør for det børsnoterede selskab Franke Group og Frigoglass. Siden 2015 har han været adm. direktør for det kapitalfondsejede selskab Ideal Standard.

BRANCHENYT
Læs også