Serier

Kriseramte Waturu skifter navn efter rædselsår

Greentech-firmaet Waturu Holding skifter navn til Green Impact Ventures, oplyser selskabet. Waturu-navnet forsvinder dog ikke helt, men lever videre i et datterselskab.

Holder Waturu vand?
Det er tvillingebrødrene Tor og Toke Reedtz, der står bag Waturu. Finans har tidligere beskrevet, hvordan familien Reedtz siden 2010 forgæves har forsøgt at bringe en miljørigtig vandvarmer på markedet og har efterladt flere konkurser i sit kølvand. Illustration: Anders Vester Thykier.

Det pressede danske greentech-selskab Waturu Holding skal have nyt navn.

Fremover skal selskabet hedde Green Impact Ventures, foreslår selskabets bestyrelse inden afholdelsen af en ekstraordinær generalforsamling, der finder sted den 25. maj.

Det oplyser Waturu i en fondsbørsmeddelelse.

»Det nye navn afspejler bedre den strategi selskabet forfølger, og det er bestyrelsens forventning at investorer med det nye navn, får lettere ved at forstå selskabets forretningsstruktur,« står der i fondsbørsmeddelelsen.

Waturu har gennem det seneste år været i mediernes søgelys, efter pengene er fosset ud af kassen og selskabets aktie er blevet suspenderet på First North-børsen i København.

Inden suspenderingen kunne Finans bl.a. fortælle, at Waturu var i søgelyset hos Finanstilsynet for markedsmanipulation.

Virksomheden, der blev børsnoteret i 2019, har slået sig op på at producere en miljørigtig vandvarmer, og inden noteringen på First North lød fortællingen, at vandvarmeren var klar til ramme markedet, og Waturu blot bruge penge til at indlede produktionen.

Efter børsnoteringen strømmede det ud med positive nyheder, og i december 2019 blev aktien kortvarigt handlet til en kurs, der værdisatte Waturu til over 1 mia. kr.

Men ved udgangen af 2020 havde virksomheden endnu ikke solgt et eneste produkt.

Samtidig blev Waturus aktier suspenderet på First North-børsen, da der opstod tvivl om selskabets overholdelse af børsreglerne. Da aktien blev suspenderet i december, var aktien i kurs 4,35 svarende til en samlet værdisætning af virksomheden til 46 mio. kr.

Waturu havde sidste år et underskud på før skat på 7,2 mio. kr., mens der ifølge regnskabet var 4 mio. kr. tilbage i kassen.

Undervejs i processen har Waturu måttet aflyse to selvstændige børsnoteringer af datterselskaber. Ifølge fondsbørsmeddelelsen er de ambitioner ikke lagt på hylden.

»Det er væsentligt at investorer og interessenter forstår, at selskabet har en investerings- og forretningsstrategi, som inkluderer, at datterselskaberne skal udvikles og kommercialiseres, og at selskabet har peget på, at yderligere kapitalisering kan ske via selvstændige børsnoteringer af datterselskaberne,« står der i meddelelsen.

Selv om Watutu Holding nu efter planen skal skifte navn til Green Impact Ventures, er det dog ikke ensbetydende med et farvel til Waturu-navnet.

»Waturu navnet forsvinder ikke, men vil fremadrettet kun blive brugt i datterselskabet Waturu ApS, som selskabsnavn og som varemærkenavn for selskabets vandvarmer- og vandrensningsprodukter,« står der i fondsbørsmeddelelsen.

Læs også
Top job