Erhverv

Medicinalselskabet Lundbeck overgår forventninger til driftsresultatet: »Vi vender gradvist tilbage til en mere normal verden«

Forud for offentliggørelsen af kvartalsregnskabet ventede analytikerne tilbagegang.

I 2020 landede medicialselskabet Lundbeck et årsresultat på 1,6 mia. kr. mod et overskud på 2,3 mia. kr. i 2019. Foto: Jens Dresling

Medicinalselskabet Lundbeck har tirsdag morgen offentliggjort regnskab for årets første tre måneder.

Her fremgår det, at selskabet klarer sig bedre end forventet og leverer markant fremgang på driftsresultatet, der i første kvartal voksede med 235 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Samtidig går selskabets omsætning dog tilbage.

Ifølge regnskabet leverede Lundbeck i første kvartal 2021 et driftsresultat på 882 mio. kr. mod 338 mio. kr. i 2020.

Derved klarer selskabet sig bedre end ventet, da analytikerne forud for regnskabet havde forudset et regnskab præget af tilbagegang som følge af pandemien og valutamodvind. Derfor lød deres forventning til driftsresultatet på 641 mio. kr.

Topchef Deborah Dunsire lægger da heller ikke skjul på, at coronapandemien fortsat har betydning for Lundbecks driftsmuligheder.

»Lundbeck er fortsat i stand til at levere solide økonomiske resultater. Vi er stadig påvirket af en pandemi, som forringer patienters mulighed for at få adgang til behandling som normalt,« siger hun i en kommentar til regnskabet.

Lundbecks omsætning landede i første kvartal på 4,2 mia. kr. mod 4,6 mia. kr. i 2020.

Derved går selskabets omsætning tilbage, men det lykkedes alligevel Lundbeck at lande en omsætning svarende til analytikernes forventning på baggrund af estimater indsamlet af Lundbeck selv.

Analytikerne havde forventet tilbagegang i omsætningen, da flere lægemidler er ramt af patentudløb. Ligesom coronakrisen fortsatte restriktioner og smitteudbrud globalt betyder, at færre patienter kommer i behandling med Lundbecks nøgleprodukter.

Lundbeck lancerede i andet kvartal sidste år sit nyeste lægemiddel Vyepti til forebyggelse af migræne.

Ifølge regnskabet solgt det for 76 mio. kr. i første kvartal i år. Derved er salget steget med 49 pct. siden fjerde kvartal 2020.

»Vi er meget tilfredse med, at Vyepti fortsat vokser i USA i takt med, at vi gradvist vender tilbage til en mere normal verden,« lyder det fra Deborah Dunsire.

Lundbeck fastholder sine forventninger til året, der lyder på en omsætning mellem 16,3 - 16,9 mia. kr.

I 2020 landede selskabet et årsresultat på 1,6 mia. kr. mod et overskud på 2,3 mia. kr. i 2019.

Læs også
Top job