Erhverv

Kahoot udsteder aktier for 1,3 mia. kr. til amerikansk opkøb

Det norske selskab Kahoot, der har mange private investorer som aktionærer, laver lynemission. 25 mio. nye aktier skal afhændes til finansiering i en milliardhandel.

Kahoot-aktien handles på fondsbørsen i Oslo. Foto: Oslo Børs

Det norske it- og spilfirma Kahoot, der er yderst populær blandt de private investorer, er klar til at udstede 25 mio. nye aktier. Pengene fra den transaktion skal bruge til delvist at finansiere et opkøb af det amerinakse selskab inden for online-læring, Clever.

Det skriver Kahoot i en børsmeddelelse, som er udsendt mandag efter lukketid på den norske børs. Med mandagens slutkurs vil 25 mio. aktier have en værdi på over 1,3 mia. kr.

Kahoot har for kort tid siden lanceret, at selskabet er i gang med det hidtil største opkøb, nemlig Clever. Der er tale om en handel til en værdi af 435–500 mio. dollar – 2,7-3 mia. kr.

Den nye aktieemission er rettet mod norske og internationale investorer, og indledes her til aften. Ifølge børsmeddelelsen ventes den at lukke kl. 08 tirsdag morgen.

Kahoots største investor er SB Management, som ejes af japanske Softbank, med en andel på ca. 16 pct. Den investor har »indikeret interesse for at deltage» i den nye aktieemissionen, skriver Kahoot. Det med mindst samme andel som i det nuværende ejerskab.

Finans har tidligere skrevet, at ifølge tal fra Nationalbanken var Kahoot i 2020 en af de mest populære aktier blandt de private investorer her i landet, når der skulle tilføjes udenlandske aktier til porteføljen.

Den skandinaviske onlinebørsmægler Nordnet har oplyst, at 15.000 danske kunder der har Kahoot som en del af porteføljen. I Norge er det næsten 20.000 ud af Nordnets kunder, der ejer den aktie.

Kahoot blev i marts 2021 overført til hovedlisten på børsen i Oslo.

BRANCHENYT
Læs også