Erhverv

DFDS fastholder de opjusterede forventninger

Driftsoverskuddet før særlige poster ventes at blive på mellem 3,2 og 3,6 mia. kr. efter et stærkt fragtmarked.

DFDS har aflagt regnskab for første kvartal, men opjusterede allerede forventningerne til hele året i sidste måned. Foto: DFDS PR-foto: DFDS

DFDS har haft et rigtigt godt første kvartal, der på næsten alle parametre slår analytikernes forventninger.

Rederiet opjusterede allerede for knapt en måned sine forventningerne til hele året til et driftsresultat før særlige poster på mellem 3,2 til 3,6 mia. kr. De forventninger fastholdes i kvartalsregnskabet.

»Vi kom igennem Brexit bedre end forventet takket være vores fokus på kundernes behov og omfattende forberedelser. Næste punkt på dagsordenen er en succesfuld integration af HSF Logistics Group,« siger Torben Carlsen, CEO i DFDS.

Driftsresultatet i første kvartal (ebit) landede på 202 mio. kr. og her havde gennemsnittet af analytikere regnet med 121 mio. kr. Også omsætningen blev højere med næsten 3,8 mia. kr. - her lød forventningen på knap 3,7 mia. kr.

DFDS købte i slutningen af januar HSF Logistics for 2,2 mia. kr. og her venter investorerne på nyt om, hvor store synergier, der kan opnås.

Det fremgår ikke umiddelbart af regnskabet, hvor meget DFDS venter i synergier, og handlen lukkes først endeligt omkring den 1. juli, når alle myndighedsgodkendelser er i hus.

Dog fortæller DFDS, at købet ventes at tilføre en omsætning på omkring 1,3 mia. kr. og et driftsresultat på 200 mio. kr. før særlige poster.

Oprindeligt var det ventet, at købet var gået i gennem og kunne konsolideres ind i DFDS den 1. maj, men det er altså skubbet til 1. juli.

Det er primært på fragt, at DFDS henter sine gode resultater, da passagertrafikken stadig er påvirket af coronakrisen. Det giver et væsentlig lavere passagerantal og dermed rammer det indtjeningen.

DFDS er dog på udkik efter nye vækstområder og har åbnet toldfri butikker i Calais og Dunkirk

Læs også
Top job