Erhverv
BREAKING

Ambu slår nogle af forventningerne efter første halvår

Salget af endoskoper i andet kvartal blev med 379.000 solgte enheder klart bedre end analytikernes forventninger.

Ambu har offentliggjort sit regnskab for andet kvartal i sit skæve regnskabsår. Foto: Arkiv JP

Ambu klarede sig bedre end ventet i selskabets andet kvartal og dermed halvdelen af regnskabsåret 2020/21 med et driftsoverskud på 248 mio. kr.

Ser man på andet kvartal alene, så kunne Ambu ikke leve op til forventningerne. Driftsoverskuddet blev på 100 mio. kr., hvor konsensus lå på 111 mio. kr.

Nettooverskuddet landede på 95 mio. kr. og blev dermed noget bedre end analytikernes forventninger om et resultat på 75 mio. kr.

Alligevel fastholder medicokoncernen de tidligere udmeldte forventninger.

En god målestok for, hvordan Ambu klarer sig er salget af endoskoper som landede på 379.000 solgte enheder. Her lå forventningen blot på 336.000 enheder.

Ambu havde ellers et svært kvartal at sammenligne med, da der blev solgt rigtigt mange endoskoper i begyndelsen af coronakrisen sidste år, fordi kunderne opbyggede lagre.

»Halvvejs ind i regnskabsåret er vi i en stærk position til at nå vores forventninger til helåret. Vi er glade for fremdriften i vores seneste nylanceringer, og vi har opnået vigtige milepæle, « siger Juan Jose Gonzalez, koncernchef i Ambu.

Ambus forventninger til hele året lyder fortsat på en organisk vækst på 17-20 pct. og en driftsmarginal på 11-12 pct.

Væksten i omsætningen inden for forretningsområdet Visualization - det er her endoskopsalget ligger - blev på 17 pct. Og det er også her, at sammenligningsgrundlaget med samme kvartal året før er svær. Dengang steg salget med 69 pct.

Ser man på hele første halvår, så steg omsætningen i Visualization med 48 pct., hvilket var på niveau med samme periode året før.

Ambu har tidligere rejst ny kapital og solgt aktier, hvilket betyder, at den nettorentebærende gæld er reduceret til 466 mio. kr. mod knap 1,5 mia. kr. i samme periode året før.

BRANCHENYT
Læs også