Erhverv
BREAKING

Ambu-aktien i frit fald: Tabte 23 pct. af sin værdi efter dårligt nyt om guldhåb

Der er brug for opgradering af det produkt, der var store forhåbninger til hos Ambu. De dårlige nyheder sendte onsdag aktien ned med 22,8 pct.

Ambus endoskoper bruges til kikkertudersøgelser i de indre organer, hvor lægen kan følge det hele på en skærm. Efter succes med aScore er Ambu nu løbet ind i problemer med duodenoskopet.

Der blev høvlet hele 16,6 mia. kr. af værdien af medico-selskabet Ambu i onsdagens løb, hvor aktiekursen faldt med 22,8 pct.

Ambu fremlagde nemlig regnskab onsdag morgen og måtte meddele, at det ikke gik så godt som forventet med Ambus duodenoskop, et engangs-endoskop, der skal bruges til at undersøge galdeveje og bugspytkirtel.

Der var bagt store forventninger til netop duodenoskopet ind i Ambus aktiekurs, efter at selskabet tidligere har haft stor succes med et andet engangs-endoskop, aScope. Men efter test og feedback fra læger må Ambu nu tilbage på tegnebrættet. Duodenoskopet skal opgraderes, før det kan sendes på markedet, lød meldingen fra Ambu.

Ambus aktie åbnede onsdag morgen i 290 kr. men er nu på 232,60 kr. Det er laveste niveau siden jul.

Duodenoskopet er af analytikerne udset til at være en af de store vækstmotorer hos Ambu, og derfor reagerer markedet så voldsomt på de dårlige nyheder. Udover tilbagemeldinger fra læger, som altså ikke var tilfredse med Ambus produkt i sin nuværende form, er der også kommet en konkurrent til, som gør det nødvendigt for Ambu at gøre produktet bedre. Det har Benjamin Silverstone, analytiker i ABG Sundal Collier, tidligere i dag fortalt til Finans.

Hos en anden analytiker er det ikke overraskende, at Ambu må opgive at lancere duodenoskobet i sin nuværende form.

»Folk er nervøse for, om duodenoskopet i sin nuværende form er godt nok til lægernes smag. Personligt er jeg ikke specielt overrasket over, at duodenoskopet skal opgraderes. Det er jeg ikke, fordi mit indtryk efter snak med læger er, at den første version simpelthen ikke var god nok,« sagde Jesper Ingildsen, analytiker i DNB Markets i London, tidligere i dag til Finans.

Spørgsmålet er så bare, om det er nok, for ændringerne er ikke store nok til at kræve en ny godkendelse hos myndighederne i USA, pointerer han.

BRANCHENYT
Læs også