Berygtet revisor er gået personligt konkurs - det samme er 150 af hans selskaber
Johnny Hast Hansen blev i 2020 idømt otte års konkurskarantæne. Nu er han selv gået personligt konkurs.
Revisoren Johnny Hast Hansen har de seneste år adskillige gange været i mediernes søgelys for sine forretningsmetoder.
Heriblandt har Johnny Hast Hansens metoder været blandt omdrejningspunkterne i DR-programmet "Pengejægerne", som følger Kammeradvokatens behandling af opsigtsvækkende konkurssager. Ligesom Johnny Hast Hansen i 2020 blev idømt i alt otte års konkurskarantæne.
Nu er den fynske revisor selv gået personligt konkurs. Det fremgår af en registrering i Statstidende.
Derudover er mere end 150 selskaber, der har Johnny Hast Hansen som ejer, også gået konkurs siden slutningen af marts. Det viser en optælling, som Finans har lavet i erhvervsdatabasen BIQ.
Alene torsdag er 28 selskaber med Johnny Hast Hansen som ejer registreret med et konkursdektret.
Finans har henvendt sig til Johnny Hast Hansen, men han har endnu ikke besvaret henvendelserne.
Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten, der er kurator i konkursboerne, har endnu heller ikke besvaret henvendelser. Derfor vides det ikke, hvorfor Johnny Hast Hansen er gået personligt konkurs.
Til gengæld er der lidt mere viden om, hvorfor de mange selskaber ejet af Johnny Hast Hansen er taget under konkursbehandling gennem den seneste tid. De mange selskaber, der alle er af selskabsformen IVS, har siden januar været sendt til tvangsopløsning af Erhvervsstyrelsen for at mangle en ledelse.
Boris Frederiksen har været indsat som likvidator i selskaberne og har altså nu i stedet fået dem under en konkursbehandling.
De mange konkursramte selskaber stammer fra 2019, hvor Johnny Hast Hansen hamstrede IVS-selskaber, også kendt som 1-kroneselskaber. Hast Hansen og hans revisionsfirma stiftede ifølge Børsen omkring 300 IVS-selskaber for at kunne sælge dem videre med en fortjeneste.
Hamstringen af IVS-selskaber skete kort inden det politiske dødsstød til selskabsformen, der har været stærkt kritiseret og mistænkt for at være blevet brugt af krimininelle.
Folketinget besluttede at afskaffe iværksætterselskaberne, blot få år efter at de blev introduceret som afløsere for SMBA-selskabsformen.
Man skal inden den 15. oktober 2021 have omregistreret sit IVS til et ApS, ellers vil det blive tvangsopløst. Samtidig er kapitalkravet for ApS’erne sænket fra 50.000 kr. til 40.000 kr.
Med et iværksætterselskab var der et krav om kapitalindskud på blot 1 krone, hvilket skulle hjælpe med at skubbe iværksætteriet i gang i Danmark.
Det fik dog den modsatte effekt, og i stedet steg antallet af konkurser kraftigt i 2019, hvor IVS’erne stod for 40 pct. af alle konkurser.