Erhverv

Skandaleramt dansk energiselskab leverer første overskud i flere år

Det danske energiselskab Velkommen kan for første gang, siden virksomheden blev stiftet, præsentere et millionoverskud.

Energiselskabet Velkommen tjente millioner i løbet af 2020. Foto: Thomas Borberg Foto: Thomas Borberg.

Efter flere år med dundrende underskud er det lykkedes det danske energiselskab Velkommen at præsentere sorte tal på bundlinjen.

Det viser et nyt regnskab fra virksomheden.

Heri fremgår det, at Velkommen formåede at tidoble bruttofortjenesten fra 2,9 mio. kr. i 2019 til 32,3 mio. kr. i 2020. På samme tid har firmaet vendt et underskud på -3,7 mio. kr. til et overskud på 2,3 mio. kr. efter skat.

»Velkommen A/S arbejder konstant på udvikling af nye produkter og services, som kan være interessant for Velkommens kunder, og har haft en stor kundetilgang i det forgangne år,« skriver ledelsen i regnskabet og slår fast, at det har »indfriet de forventninger, der var stillet til året«.

Velkommen A/S blev stiftet af Thomas Søgaard Andersen og Lars Hein i 2017 og har siden da slået sig op på at være mere end et energiselskab.

For virksomheden sælger ikke blot strøm til de danske forbrugere, men tilbyder også abonnementsløsninger indenfor mobiltelefoni, bredbånd, forsikringer og alarmer, hvilket nu har vist sig at være en indbringende forretning.

Gennem de seneste år er egenkapitalen i Velkommen skrumpet hastigt, og det har været nødvendigt for ejerne at tilføre ekstra kapital til selskabet for at sikre dets fortsatte vækst.

Derfor varmer de sorte tal 2020-regnskabet også på egenkapitalen, der steg fra 371.000 kr. til 5,6 mio. kr. i slutningen af året.

Det fremgår desuden af ledelsesberetningen, at Velkommen har fået stillet nye kreditfaciliteter til rådighed fra et kreditinstitut efter regnskabsårets udløb, hvilket »sikrer selskabets fortsatte ekspansionsplaner og likviditet«.

På samme tid forventer ledelsen, at der vil ske »en positiv udvikling i det kommende regnskabsår på baggrund af de udarbejdede budgetter og forventninger til en stigning i aktivitetsniveauet.«

Velkommens vækstrejse har ikke været uden udfordringer. Det blot fem år gamle firma har løbende været involveret i en skandaler, og Forbrugerombudsmanden har flere gange politianmeldt virksomheden.

Tilbage i 2019 afslørede nichemediet EnergiWatch f.eks., at Velkommen var blevet taget i at fabrikere Trustpilot-anmeldelser. Det lovede virksomhedens direktør efterfølgende at råde bod på.

»Vi har selv – i oktober måned – erfaret, at der er en enkelt person i én af vores tilknyttet leverandører, der har været for ”kreativ”. Dette er ikke acceptabelt, og bliver det heller aldrig. Dette er vi i dialog med Trustpilot omkring, da Velkommens score på Trustpilot skal være en spejling af kundernes oplevelse,« forklarede Thomas Søgaard-Andersen, der er adm. direktør i Velkommen, dengang til EnergiWatch i en mail omkring sagen.

Sidste år var den så gal igen, eftersom Forbrugerombudsmanden anmeldte Velkommen for at have brugt »exceptionelt grove salgsmetoder«, fordi selskabets salgsmedarbejdere havde sagt, at de ringede på vegne af offentlige institutioner, når de kontaktede potentielle kunder.

Læs også