Erhverv

Kendt dansk smykkefirma får endelig optur igen

Efter mange år med store milliontab, oplever danske Trollbeads nu igen et økonomisk opsving - og man regner med at udviklingen fortsætter.

Trollbeads blev især populære i Danmark på de såkaldte Troldekugler. Foto: Screenshot.

Efter fire år med store tab, tjener den danske smykkekoncern Trollbeads endelig penge igen.

Trollbeads, der er kendt for smykkerne Troldekugler, ramte toppen i 2013 med et overskud på intet mindre end 165,5 mio. kr. Men siden da er det gået ned ad bakke for den eller succesfulde smykkevirksomhed. Siden 2016 har der udelukkende været røde tal i regnskabet - indtil nu.

Seneste regnskab fra Trollbeads viser nemlig, at virksomheden kunne gå ud af 2020 med et overskud på 3,9 mio. kr. Man kan altså roligt sige, at skuden er vendt siden 2019, hvor underskuddet lød på 13 mio. kr.

Smykkefirmaet blev i sin tid stiftet af ægteparret Lise og Peter Aagaard og har i dag parrets søn, Niels Robin Aagaard som adm. direktør. Og hos ledelsen er man tilfreds med, at tallene igen er på vej op.

I regnskabsberetningen skriver ledelsen, at man »forventer, at selskabets position i markedet er uændret. For 2021 forventes en positiv udvikling i selskabets resultat«

Lise og Peter Aagaard ejer stadig virksomheden gennem selskabet Zen Capital, som har en egenkapital på 350 mio. kr. Aktuelt har Trollbeads en egenkapital på 19,8 mio. kr.

Gennem tiden har der været store udskiftninger i ledelsen hos Trollbeads som resultat af den skrantende økonomi. Her har både Lise Aagaard selv, Rains-direktør Jan Stig Andersen, Patrizia Christensen og nu Niels Robin Aagaard siddet i direktørstolen siden 2007.


Læs også
Top job