Erhverv

Grundlægger af Søstrene Grene er død

Inger Grene, som stiftede butikskæden Søstrene Grene i 1973 med sin mand, er død. Frem til sin død var hun aktiv i virksomheden.

Søstrene Grene har i dag 244 butikker i 15 lande og en årlig omsætning på omkring to mia. kr. Foto: Casper Dalhof Inger Grene, én af grundlæggerne bag butikskæden Søstrene Grene, er død 87 år gammel. Privatfoto.

Inger Grene, den ene af grundlæggerne bag Søstrene Grene, er død. Hun blev 87 år.

Det oplyser Søstrene Grene i en pressemeddelelse.

Inger Grene voksede op i Skjern som datter af den driftige forretningsmand Christian C. Grene og flyttede sidenhen til Aarhus, hvor hun mødte sin kommende mand.

Inger Grene grundlagde kæden sammen med sin mand Knud Cresten Vaupell Olsen i 1973, da de to åbnede den første butik i Aarhus. Her købte de to varer ind fra hele verden og solgte dem med et eksotisk præg. Rammen var historiefortællingen om de to søstre Anna og Clara.

I dag har Søstrene Grene i alt 244 butikker i samlet set 15 lande og har en årlig omsætning på omkring 2 mia. kr.

Helt frem til sin død var Inger Grene aktiv i virksomheden som en del af bestyrelsen og i den daglige drift.

Hendes mand, Knud Cresten Vaupell Olsen, døde i 2000.

Hun efterlader sig datteren Malene Grene Sich samt sønnerne Mikkel og Cresten Grene, som står i spidsen for Søstrene Grene i dag som henholdsvis adm. direktør og kreativ direktør.

Mikkel Grene har tidligere fortalt til Finans, at han »absolut ikke skulle have noget med sine forældres forretning at gøre. Men i dag er han alligevel endt som adm. direktør i familievirksomheden, som han og broderen siden har udviklet.

»Det, vi gjorde anderledes fra vores forældre, var, at vi begyndte at spørge vores kunder til råds, og at vi begyndte at indrette butikkerne efter kundernes behov. Det har givet rigtig meget til omsætningen,« sagde han til Finans i 2019.

Læs også
Top job