Serier

Danmark har høj troværdighed hos turister, der søger tryghed

Danmark kommer ind på en andenplads, når turister vurderer, hvilke nordeuropæiske destinationer der har en ansvarlig tilgang til corona. Det kan tiltrække flere turister til Danmark, når restriktionerne lempes.

Corona rammer verden
Coronakrisen har gjort tryghed til et af de vigtigste selling points i rejsebrance og turistindustri. Danmark ligger, ifølge analyse fra Epinion, lunt i svinget. Foto: Kim Vadskjær

Danmark ligger nummer to blandt otte udvalgte nordeuropæiske lande, når det gælder turisternes opfattelse af ansvarlighed i forhold til corona. Helt i top ligger Norge.

Det viser en ny analyse, som Visitdenmark har udarbejdet i samarbejde med Epinion.

Analysen er den del af den årlige Image- og Potentialeanalyse, og der er gennemført 5.384 interview med borgere i Tyskland, Holland, Norge og Sverige.

»Det er meget glædeligt, at turisternes opfattelse af den danske coronahåndtering er i top. Det giver et rigtig godt udgangspunkt for vores internationale markedsføring i denne svære tid, hvor konkurrence om turisterne skærpes yderligere, når grænserne åbnes igen,« siger adm. direktør Jan Olsen, Visitdenmark, i en kommentar til undersøgelsen og tilføjer:

»Det styrker yderligere Danmarks position, at turisterne foretrækker at rejse til lande, som de opfatter som ansvarlige i forhold til corona.«

Således siger cirka to af tre nordmænd, at håndteringen af corona er afgørende for deres rejselyst til en feriedestination. Det tilsvarende gælder knap halvdelen af tyskerne og hollænderne og godt 4 af 10 svenskere.

Også erhvervsminister Simon Kollerup er tilfreds med undersøgelsen.

»Siden coronakrisen brød ud, har det været en prioritet for regeringen at sikre danskerne tryghed. Derfor er jeg også glad for, at omverdenen anerkender den danske coronahåndtering. Tryghed og tillid er vigtige parametre under en sundhedskrise, og det vil det også være for de mange turister, som igen skal krydse grænserne,« siger Simon Kollerup i en skriftlig kommentar.

Undersøgelsen bringer også dårligt nyt for aktørerne i turismebranchen. Den viser nemlig, at der på nuværende tidspunkt er signifikant færre tyskere, svenskere og nordmænd, der har planer om ferie med overnatning i 2021, end der var før pandemien sidste år.

Hollænderne ligger på samme niveau som før pandemien.

Læs også
Top job