Serier

Nykredit sænker grænsen for negative renter til 100.000

Kunderne skal betale for at have penge stående i koncernens bank fra den 1. juli i år ved en grænse på 100.000 kr.

Negative renter
Nykredit sænker grænsen for negative renter til 100.000 kr. for sine kunder i koncernens bank. Foto: Thomas Borberg

I lighed med en række andre pengeinstitutter sænker Nykredit nu også sine beløbsgrænser for, hvornår kunderne skal betale for deres indestående.

Fra den 1. juli skal man som privatkunde betale negativ rente for beløb over 100.000. Her var beløbet tidligere 250.000 kr. på tværs af sine konti.

Hvis man er erhvervskunde i koncernens bank, og har over 100.000 kr. stående på en "erhvervskonto, bliver betalingen justeret fra -0,60 pct, til -0,85 pct..

Det vil ligeledes blive sat i værk fra den 1. juli, skriver Nykredit på sin hjemmeside.

»Som kunde i Nykredit har man i nogen tid betalt negativ rente for at have væsentlige kontantbeløb stående på sine konti. Det skyldes blandt andet, at Nykredit som bank skal betale negative renter til Nationalbanken for at have penge stående der,« lyder begrundelsen fra Nykredit.

Og den mere uddybende forklaring kommer her: »Nykredit har med andre ord en udgift forbundet med at tage imod indlån, og da lavrentemiljøet forventes at fortsætte nogle år endnu, ser vi nu endnu et behov for at justere beløbsgrænserne for negativ rente for privatkunder og renten for erhvervskunder.«

For privatkunder gælder at den negative rente, man skal betale, er på 0,60 pct.

Det var den også før ændringen, men frem til juli bliver man altså først ramt ved 250.000 kr. - efter 1. juli ved 100.000 kr. grænsen.

 

BRANCHENYT
Læs også