Erhverv

Københavns Kommune beskylder firmaet bag Nemlig.com for at underbetale sine chauffører

En ny undersøgelse fra Københavns Kommune viser, at chaufførerne hos moderselskabet bag Nemlig.com, er blevet snydt for tusindvis af kroner. Nemlig.com's direktør afviser beskyldningen.

Stefan Plenge er adm. direktør i Intervare, som beskyldes af Københavns Kommune for at underbetale virksomhedens chauffører. Foto: Gregers Tycho

Intervare, som står bag Nemlig.com, anklages nu af Københavns Kommune for at have underbetalt sine chauffører. Det skriver Berlingske.

»Helt grundlæggende synes jeg, det er noget svineri. Det er ikke acceptabelt, når man er leverandør til Københavns Kommune og har underskrevet en arbejdsklausul, at foretage løndumping på den måde,« siger overborgmester i Københavns Kommune Lars Weiss (S) til Berlingske.

Kommunen har foretaget en kontrol af seks chauffører hos Intervare, som har vist, at de hver især er blevet underbetalt 23.300 kr. om måneden i januar, februar og marts. Tallet er kommunen kommet frem til ud fra en vurdering af, at chaufførerne hos Intervare arbejder op til 12 timer dagligt.

Til trods for at chaufførerne, som Intervare gør brug af, er selvstændige erhvervsdrivende med eget cvr-nummer, så mener Københavns Kommune alligevel, at der er tale om et ansættelsesforhold.

Det er adm. direktør hos Intervare og Nemlig.com, Stefan Plenge, uforstående overfor. Derudover mener han ikke, at kommunens timeopgørelse stemmer overens med Intervares egne data, og derfor er han dybt uenig i kommunens konklusion.

Dansk Erhverv bakker op om kritikken fra Stefan Plenge, da det er brancheorganisationens opfattelse, at der er tale om en almindelig samhandelsaftale med en vognmandsvirksomhed. Derfor vil den sammen med Intervare sende en redegørelse til Københavns Kommune, hvor deres side af sagen fremlægges.

Københavns Kommune påbegyndte undersøgelsen i april måned, efter at Politiken og 3F i en række artikler gik i kødet på Nemlig.com. Det skete, efter fagforeningen og flere tidligere medarbejdere stod frem og fortalte om kritisable arbejdsforhold blandt lagermedarbejdere og chauffører hos Nemlig.com.

Kritikken fra 3F gik blandt andet på, at medarbejderne på Nemlig.coms lager i Brøndby var så pressede, at de ikke kunne nå på toilettet i løbet af en arbejdsdag. Samtidigt fortalte flere tidligere ansatte om et usundt arbejdsmiljø, som bestod af meget fysisk hårdt arbejde.

Overfor Finans afviste Stefan Plenge anklagerne, da han ikke mente, at medarbejderne var blevet stillet over for urimelige arbejdskrav.

Intervare er ejet af Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen, som ejer 70 pct. af virksomheden og af Stefan Plenge, som selv ejer de resterende 30 pct

BRANCHENYT
Læs også