Erhverv

Afgørende hjælp til Brøndby fra rivalen: FC Midtjylland kan miste guldet efter vild topkamp

FC Midtjylland kan ryge væk fra førstepladsen i Superligaen efter nederlaget til FC København, hvis Brøndby IF vinder torsdag aften i Aarhus.

For anden kamp i træk stod Jonas Wind og tog en dyb indånding.

Den 22-årige FC København-angriber er lige nu personificeringen af den genåbnede og vanvittigt medrivende guldkamp i den bedste danske fodboldrække. Søndag leverede han det afgørende mål i sejren over ærkerivalen Brøndby.

Tre dage senere scorede han igen et vigtigt mål på straffespark, da FC København vandt 4-2 over FC Midtjylland i Parken.

Med resultatet kan FC København ikke bare stadig vinde mesterskabet. Hovedstadsklubben har også givet Brøndby IF mulighed for at blive nummer et i ligaen, hvis Vestegnsklubben vinder over AGF torsdag aften.

Dermed risikerer FC Midtjylland at miste førstepladsen med blot én kamp tilbage af sæsonen.

FC København ligger nu á point med Brøndby IF på andenpladsen med to point op til FC Midtjylland.

FC København havde ikke vundet over FC Midtjylland siden april 2019, og senest blev det til et knusende 4-1 nederlag i Herning. Måske var det derfor, at københavnernes træner - den tidligere FC Midtjylland-chef - Jess Thorup forsøgte sig med en 4-3-3 opstilling.

Der gik ti minutter, før FC København-spillerne for alvor fandt hinanden i formationen. Så var det til gengæld også med flotte, hurtige kombinationer frem ad banen, der gav Jonas Wind kampens første gode scoringsmulighed. FC Midtjylland-keeperen Jonas Lössl var dog på plads og viste sin styrke.

Ellers var det sjældent kønt at følge indledningen på en kamp, hvor den gensidige respekt var lige så tydelig som kampens betydning. Selv på tilskuerpladserne kunne man mestendels fornemme en summende nervøsitet, der indimellem blev forløst gennem et opmuntrende udbrud efter enhver tackling og afslutning, der gik hjemmeholdets vej.

Det udviklede sig til eufori efter en halv time, da Lukas Lerager headede et indlæg fra Jonas Wind i kassen. Et 1-0 mål til hjemmeholdet, der indvarslede et overrumplende kvarter.

FC Midtjylland havde forsøgt at bringe mere fart ind i holdet ved at give plads til den lynhurtige kant Awer Mabil i stedet for den fysisk stærke midtbanespiller Jens-Lys Cajuste.

Det meste spil gik dog gennem Pione Sisto, der konstant gjorde sig spilbar, men som også fik en hård medfart af de jagtende FCK-spillere. Den tidligere landsholdsspiller var selvfølgelig med i opspillet, da et lob nåede frem til Sory Kaba, der køligt løftede bolden i mål til 1-1 få minutter efter FCK-føringsmålet.

Guineaneren gjorde sig endnu mere upopulær ved at tage hånden op til øret ud mod de frustrerede fans, der dirrede af indestængt vrede.

Den brølstærke angriber fortsatte med at være i fokus, da han trak et omdiskuteret straffespark kort før pausen. Et VAR-tjek gjorde dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt sikker, og så kunne Alexander Scholz score til 2-1, mens fadøl og andet kasteskyts regnede over de jublende FC Midtjylland-spillere.

Dermed rundede FC København også et uønsket hjørne ved at have lukket mere end 50 mål ind i denne sæson, hvilket kun er overgået af nedrykkerne Lyngby BK og AC Horsens. Det er en uvant situation for københavnerne, der under Ståle Solbakken blev kendt for deres solide defensive struktur, som endnu ikke har manifesteret sig under den nuværende træner, Jess Thorup.

Ligesom efter de andre mål gik der blot få minutter, før kampen tog endnu en vild drejning. Et hurtigt FC København-angreb endte med en ripost til Kamil Wilczek, der sendte udligningen ind og hjemmefansene tilbage i ekstasen. Jublen tog endnu et nøk opad, da Jonas Wind scorede til 3-2, inden Jørgen Daugbjerg Burchardt atter kom i fokus ved at underkende målet for offside.

Selv tilskuerne gik forpustede til pause efter en halvleg, der bekræftede, at der er noget specielt ved at følge topkampen i denne superligasæson.

Efter pausen kunne FC København flere gange takke målmand Sten Grytebust for, at deres defensive statistik ikke blev yderligere forværret.

Tempoet forblev ligeså højt som intensiteten, der sjældent foregår på det niveau i Superligaen. Det udmøntede sig imidlertid ikke til de store chancer, indtil Jonas Wind fik bolden i feltet med et kvarter tilbage af kampen.

FCK-angriberen fik driblet sig fri, indtil han blev revet omkuld af Dion Cools. FC Midjtylland-backen blev endda udvist og traskede frustreret ud mod spillertunnellen, mens Jonas Wind hamrede bolden ind til 3-2.

Den sidste rest af spænding blev fjernet, da indskiftede Mohamed Daramy sprintede afsted og scorede til 4-2 kort før tid. FC København-spillerne jublede om kap med fansene, mens FC Midtjylland-træneren Brian Priske stod med et trist blik ude på sidelinjen.

Han, Jonas Wind og alle andre involverede skal nu tage en dyb indånding inden den sidste spillerunde af Superligaen på mandag, hvor alt stadig kan ske i en åben og vanvittig medrivende guldkamp.

Læs også