Erhverv

Ugens optur: Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen er blevet 11 mia. kr. rigere siden nytår

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen har formået at øge sin formue betragteligt i løbet af 2021, og det sender ham ifølge erhvervsmediet Bloomberg op blandt verdens 200 rigeste personer.

Anders Holch Povlsen, ejer af Bestseller, er blevet 1,85 mia. dollars rigere i 2021. Det svarer til et hop på 11,3 mia. kr., ifølge en opgørelse fra Bloomberg. Det er en formuestigning, som kun matches af omkring 100 andre i verden. Foto: Bestseller

Ugens opture:

Anders Holch Povlsen, ejer af Bestseller

Pandemien har budt på noget af en økonomisk rutsjetur for Anders Holch Povlsen. Men stille og roligt er minus vendt til plus, og tirsdag opgjorde erhvervsmediet Bloomberg, at Bestseller-ejerens formue er steget med hele 11 mia. kr. siden nytår. Han er ikke blot landets rigeste, han er også strøget ind på en eksklusiv top 200-liste over verdens rigeste personer med en samlet formue på 68 mia. kr.

Niels Smedegaard, bestyrelsesformand for Norwegian Air Shuttle

Niels Smedegaard kunne i denne uge ånde lettet op som formand for lavprisselskabet Norwegian. Han har i månedsvis kæmpet en benhård kamp med flyselskabets kreditorer for at redde flyselskabet fra at bukke under for pandemien. Tirsdag tog Norwegian et kæmpe skridt mod en holdbar fremtid, da en helt afgørende rekonstruktionsplan blev godkendt. Det sendte straks aktien op med over 25 pct.

Ugens nedture:

Finn Tang, topchef for Aldi Danmark

Ret skal være ret. Discountkæden Aldi forbedrede godt nok både salg og indtjening markant i 2020. Men topchef Finn Tang har stadig et langt stykke at gå med sin store genopretningsplan. Millionunderskuddet er stadig svimlende stort. Vi taler et tab på hele 342 mio. kr. i 2020, og samlet har Aldi tabt 2,8 mia. kr. over de seneste 11 regnskabsår herhjemme, ligesom man stadig slås med et skrabet image.

Niklas Nikolajsen, stifter af Bitcoin Suisse

Han er blevet styrtende rig på at handle med kryptovaluta, danske Niklas Nikolajsen, der står bag kryptovalutaforretningen Bitcoin Suisse, men i denne uge fik han og mange andre krypto-investorer et hårdt slag over nallerne, da en mindre nedsmeltning ramte bitcoin-markedet. Det førte til et dramatisk fald på 30 pct., og Nikolajsen proklamerede til Børsen, at nedturen har kostet ham et trecifret millionbeløb.

Læs også
Top job