Erhverv

Har blødt millioner: Nu tjener State Drinks penge for første gang

State Drinks' omsætning voksede med 84 pct. i 2020, og bundlinjen blev for første gang positiv. Investering i fortsat vækst er førsteprioriteten.

Artiklens øverste billede
Caroline Wozniacki og Christian Eriksen er de store trækplastre for State Drinks, som de to stjerner også er medejer af. Foto: PR/State Drinks

En årrække med uafbrudte milliontab er nu slut for energidrikfirmaet State Drinks, der har en række kendte navne som trækplastre og medejere, heriblandt Caroline Wozniacki og Christian Eriksen.

For første gang nogensinde er det således lykkedes State Drinks at få et overskud og tilmed et år før ventet.

Det sker, efter virksomheden i de første fem leveår samlet har tabt omkring 16 mio. kr.

Selvom det kun lige blev til et overskud på 66.000 kr. i 2020, har Jon Andersen, medstifter af og direktør i State Drinks, svært ved at skjule begejstringen over milepælen, som kommer efter flere års massive investeringer.

»Vi er enormt stolte af at kunne fortælle, at vi har ramt virksomhedens første break-even. Dette på trods af Covid-19 og en forventning om, at break-even først skulle finde sted i 2021, da fokus primært har været på toplinjen og at investere i fremtiden - og det er det stadig,« skriver han i en kommentar til det nye regnskab.

Som Jon Andersen henviser til er fokus på omsætningen, og den blev i 2020 øget med 84 pct. Specielt takket være, at State Drinks’ produkter nu er tilgængelige i over 3.500 butikker på tværs af de nordiske lande.

»Vi har i alle årene siden opstarten investeret utroligt mange millioner kroner hvert år ind i udviklingen af virksomheden, produkterne, organisationen og brandet - hvilket nu giver udbytte i form at en enorm vækst de seneste år,« skriver han.

Her ses Christian Eriksen sammen med de to stiftere af State Drinks. Henholdsvis Kim Have til venstre og Jon Andersen til højre. Foto: PR/State Drinks

I 2021 er fokus også udelukkende på toplinjen og mest mulig vækst for State Drinks, der reinvesterer fremtidige overskud ind i virksomheden igen.

Konkret forventer energidrikfirmaet 40 pct. fremgang i omsætningen, selvom distributionen har haft det svært under coronakrisen.

»Vi bliver ved med at slå egne salgsrekorder og fortsætter naturligvis de store investeringer i opbygningen og udbredelsen af vores brand,« skriver Jon Andersen.

State Drinks har netop lanceret sine produkter i Island og forventer i efteråret at lægge et større tryk på det svenske marked.

Virksomheden har løbende gennem de seneste år fået tilført kapital fra sin ejerkreds. Senest blev der i november 2020 lavet en kapitalforhøjelse på knap 5 mio. kr., hvoraf størstedelen var konvertering af gæld.

Jon Andersen afviser heller ikke, at State Drinks har fået kapital ind i virksomheden for sidste gang.

»State kan sagtens klare sig herfra uden yderligere investeringer, men det er naturligvis altid en overvejelse, om vi vil tage yderligere investeringer ind til at investere i yderligere vækst,« skriver han.

State Drinks sælger en særlig energidrik, som er »udviklet af eliteatleter og internationale eksperter i performance og sundhed« og ifølge selskabet sikrer et stabilt blodsukker i længere tid end andre produkter.

Energidrikselskabet blev stiftet i 2014 af Jon Andersen og Kim Have. Blandt de første investorer var Christian Eriksen, fodboldkollegaen Kris Stadsgaard og den tidligere Juventus-assistent Jens Bangsbo.

Siden kom Caroline Wozniacki og Parken-storaktionær Erik Skjærbæk til, ligesom brødrene Søren og Jesper Henriksen, sønner af den afdøde erhvervsmand Michael Henriksen, har investeret penge i State.

Sportspersonerne, der reklamerer for State, tæller udover Eriksen og Wozniacki desuden den kvindelige fodboldlandsholdsanfører Pernille Harder og håndboldspilleren Mads Mensah.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.