Erhverv

Petter Stordalen betaler millioner tilbage i coronastøtte

Hotelmilliardæren har angivet for høje omkostninger og må derfor betale en del støtte tilbage til den norske stat.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Den norske hotelmilliardær Petter Stordalen, der både er frontfigur i Nordens største hotelkoncern Nordic Choice Hotels, ejer flere danske hoteller og er medejer af rejsekoncernen Spies, skal betale coronastøtte tilbage i sit hjemland.

Det skriver det norske medie E24.no.

Det drejer sig om tæt på 15 mio. norske kr., som Petter Stordalen skal betale tilbage, fordi der i hans virksomheder var angivet for høje faste omkostninger, da der i foråret 2020 blev søgt om kompensation for coronanedlukning.

Petter Stordalens hotelkoncern Strawberry Group er ifølge E24.no en af Norges største modtagere af coronastøtte. Samlet fik selskabet sidste år 218,5 mio. norske kr. i coronastøtte for tabt omsætning i marts-august.

Kompensationsordningen blev udformet hurtigt af det offentlige og hurtigt taget i brug af ansøgerne, skriver Strawberrys finansdirektør Mads Breder Koch i en mail til E24.no.

»Det har betydet, at der er kommet enkelte afklaringer og præciseringer undervejs fra dem, der forvalter ordningen. Det har medført, at enkelte poster man tog ind i grundlaget for faste, uundgåelige omkostninger er blevet justeret,« lyder det.

Læs også
Top job