Serier

Fitnesskæden Repeat Fitness er klar med nyt set-up efter konkurs

Blandt de nye ejere er den tidligere bestyrelsesformand Søren Ingerslev, der også er bror til kædens oprindelige stifter.

Corona rammer verden
Repeat Fitness måtte i slutningen af januar anmode om rekonstruktion, da der ikke var penge i selskabet til at betale regninger. Arkivfoto

Allerede nu er det muligt for medlemmerne af den danske fitnesskæde Repeat Fitness igen at træne i kædens i alt fire overlevende centre.

Det sker, efter det tidligere selskab bag den relativt nyetablerede kæde i januar februar begærede sit moderselskab konkurs og såede tvivl om den videre drift. Dengang bestod selskabet, der kort før konkursen skiftede navn til Fitnesskæden af 25. januar 2021 Holding A/S, af i alt fem danske centre samt et i Sverige.

Om konkursen i Repeat Fitness
  • Fitnesskæden Repeat Fitness begærede i februar i år sit moderselskab konkurs

  • Kæden er stiftet af Rasmus Ingerslev, der også har etableret både Fitness.dk og Fresh Fitness

  • Fire ud af fem af kædens danske centre bliver videreført i nyt set-up

  • Det tidligere center i Aarhus er blevet lukket, mens to centre i henholdvis Odense og København fortsætter

  • Her er stifterens bror, Søren Ingerslev, medejer og bestyrelsesformand

  • Han var også en del af det tidligere selskab

  • Kæden forsøger fortsat at frasælge sit center i Sverige

Siden er konkursboet blevet opkøbt for i alt 4 mio. kr. af flere af kædens tidligere ejere, långivere og panthavere, der også har overtaget leje- og leasingforpligtelser af bl.a. træningsudstyr og maskiner for omkring 76 mio. kr.

Blandt de nye ejere er bl.a. bestyrelsesformand Søren Ingerslev, der er bror til Rasmus Ingerslev, der stiftede Repeat Fitness i 2016, og desuden er advokat.

»Vi er en gruppe af lånegivere, som tidligere har udlånt et stort tocifret millionbeløb til det nu konkursramte Repeat, som har købt fire ud af fem centre. Fremadrettet kommer vi til at drive centrene, så hver center har sin egen direktør og mere selvstændigt står for driften. Vi går tilbage til en mere traditionel forretningsmodel og har skåret mange omkostninger fra,« siger Søren Ingerslev, der også var en del af Fitness.dk og Fresh Fitness, der ligeledes var stiftet af Rasmus Ingerslev.

Bl.a. har de nye ejere afskaffet det tidligere hovedkontor i København for at bringe omkostningerne ned. Ifølge bestyrelsesformanden var hovedkontorets centralstyring af både drift og markedsføring dyr og vanskelig at gøre rentabelt, og derfor skal hvert center nu mere selvstændigt stå for driften.

Søren Ingerslev understreger, at medlemmerne ikke kommer til at mærke den store forandring i det nye set-up, fordi centrene i høj grad fortsætter med det samme personale og udstyr. Dog er kædens tidligere center i Aarhus blevet skåret fra i forbindelse med moderselskabets konkurs.

»Alle medlemmer har fået fortsat deres medlemskaber - inklusiv de medlemmer, der var tilknyttet vores center i Aarhus. Derfor kommer de hverken til at miste penge eller træning på ændringerne. I forhold til personalet har vi genansat to af de tidligere centerchefer og er på udkig efter yderligere to nye, samtidig med at vi har genansat en flere af de deltidsansatte,« siger Søren Ingerslev.

Men hvorfor tror du, at det er realistisk at få konceptet op at køre med det nye set-up? Det er jo ikke blevet nemmere nu, end da I lukkede ned, i forhold til, at der nu også er krav om bl.a. coronapas og bemanding i hele åbningstiden.

»Nej, det er bestemt ikke blevet nemmere. Derfor må vi også acceptere, at vi i en periode må sende gode penge efter dårlige i tillæg til de mange penge, som både vi og de øvrige investorer allerede har tabt. Siden genåbningen har vi indtil nu ikke haft en eneste indtægtskrone, og det betyder jo, at vi i øjeblikket udelukkende har udgifter forbundet med driften. Men vi håber og tror, at medlemmerne vil vende tilbage til fitnessbranchen på den anden side af coronakrisen, hvilket på sigt kan gøre centre rentable,« siger Søren Ingerslev.

Men hvor længe kan I blive ved at drive konceptet på den måde ?

»Vi har afskaffet et løntungt hovedkontor, skiftet en del leverandører og tilskåret vores udgifter generelt. Det gør, at vi på sigt har bedre sammenhæng mellem vores indtægter og udgifter til husleje, lønninger og leasingaftaler. Hvert center bliver sit eget, og der vil være et minimum af konceptstyring og ensartethed på tværs. Derfor mener vi, at det er realistisk at tjene penge på sigt,« siger Søren Ingerslev.

Han forventer, at coronakrisen fortsat vil præge branchen minimum et år endnu. Derfor er det ifølge bestyrelsesformanden først realistisk at skabe overskud herefter.

Stifter Rasmus Ingerslev er efter konkursen ikke længere en del af Repeat Fitness.

Udover de fire danske center har Repeat Fitness et center i Sverige, som det forsøger at sælge. Det er endnu ikke lykkes.

Læs også
Top job