Erhverv

Sunds Textiles sætter regnskabsrekorder for femte år i træk

Et skift fra tøjbranchen har et årti senere udmøntet sig i en virksomhed, der år for år overgår sig selv.

Der kommer ofte mexicanere til Ukraine for at besøge Sunds Textiles fabrik nær Lviv, fortæller Claus Vang Nielsen. Foto: Sunds Textiles

Der er tilsyneladende ingen grænser for, hvor godt det kan gå for Sunds Textiles.

Den familieejede tekstilvirksomhed, der har specialiseret sig i madrasser og senge, har for femte år i træk slået egen rekord på både omsætning og resultat.

»Det er vi udmærket tilfredse med. Det var ikke sådan, vi havde set tingene, da vi startede med coronasituationen i foråret,« siger Claus Vang Nielsen, ejer og adm. direktør.

Sunds Textiles kom ud af 2020 med en omsætning på 550 mio. kr. og et resultat på 84 mio. kr. mod henholdsvis 472 mio. kr. og 66 mio. kr. i 2019.

Claus Vang Nielsen har været adm. direktør siden 2000 og ejer 90 pct. af selskabet. Hans far, Preben Vang Nielsen, ejer de resterende 10 pct.

Den konstellation bliver der på trods af virksomhedens sunde udtryk ikke ændret på foreløbig, hvis man skal tro Claus Vang Nielsen, som ikke bruger længe på at affeje spørgsmål om eventuelle købstilbud.

»Vi er ikke i dialog med nogen. Men der ligger da nok noget et eller andet sted i en skuffe, tror jeg,« siger Claus Vang Nielsen.

»Der sker da måske noget på et eller andet tidspunkt, men der er ikke lagt nogen som helst planer,« siger han.

Virksomheden, der ligger i Sunds nord for Herning, har kun 27 ansatte i Danmark. Til gengæld arbejder omtrent 900 ukrainere på fabrikken i Chaykovsky nær Lviv, og Sunds Textiles er ved at bygge endnu en fabrik i Mexico.

Ideen er at komme tættere på de amerikanske kunder, der står for omtrent 50 pct. af salget, fortæller Claus Vang Nielsen og forklarer, hvorfor der ikke er behov for mere personale i Sunds:

»En af grundene til, at vi kan lave de resultater, vi gør, er, at produktionen ikke er blevet meget mere kompliceret. Der er bare kommet større ordrer,« siger Claus Vang Nielsen.

»Processerne bliver ikke mere indviklede i Sunds. Der bliver bare solgt fem containere i stedet for to,« siger han.

Sunds Textiles, der tidligere hed Sunds Velour, har ikke altid været en lige så rentabel virksomhed, som den er nu. Derfor lader Claus Vang Nielsen heller ikke succesen stige sig til hovedet.

»Vi har været på en rejse de sidste ti år fra at være en problematisk tekstilvirksomhed, der forlod tøjbranchen og skiftede over til møbelbranchen. Så det er med en vis ydmyghed, vi ser på det her flotte resultat,« siger Claus Vang Nielsen.

»Vi ved, at træerne ikke vokser ind i himlen,« siger han.

BRANCHENYT
Læs også