Fra konkurs til kæmpe vækstspring: Møbelkoncernen Tvilum foretager stort opkøb
For få år siden gik møbelkoncernen Tvilum konkurs. Nu er Tvilum tilbage i topform og foretager et stort opkøb, der gør virksomheden til Danmarks største møbelselskab.
Møbelkoncernen Tvilum sætter nu ekstra fart på væksten og opkøber Steens Group, der producerer et bredt sortiment af møbler.
Tvilum oplyser på Linkedin, at opkøbet løfter koncernens omsætning til 2,2 mia. kr.
Tvilums omsætning var i 2020 omkring 1,3 mia. kr., og ifølge Midtjyllands Avis venter selskabet, at omsætningen i år vokser til 1,8 mia. kr. På toppen af det kommer det aktuelle opkøb, der løfter omsætningen op i niveauet 2,2 mia. kr.
Der er med andre ord tale om markante vækstspring for den midtjyske koncern, som i 2018 gik konkurs, men i sidste øjeblik blev overtaget af en investorgruppe.
Tvilum anfører, at de to selskaber har markeder og sortimenter, der supplerer hinanden fint og dermed giver den samlede gruppe bredere rækkevidde. Tvilum har hovedkontor i Fårvang og Steens Group i Kjellerup, så der er tale om et midtjysk møbelbryllup, der efterlader Tvilum som Danmarks største møbelkoncern.
Til Midtjyllands Avis oplyser Tvilums adm. direktør Torben Porsholdt, at selskabet især har interesseret sig for Steens Groups portefølje af børnemøbler, som vurderes at have et stort potentiale.
Steens Group oplyser ikke omsætning i sine regnskaber, men selskabet havde i 2020 en bruttofortjeneste på 96 mio. kr. og et driftsresultat på 20 mio. kr.
Ejerne af de to selskaber har næppe behøvet bruge lang tid på at lære hinanden at kende, da der er et vist sammenfald i personkredsen.
Hovedaktionær i Steens Group er Birger Østergaard Christensen, som også er adm. direktør i selskabet.
Samme Birger Østergaard Christensen var i 2018 med i den investorgruppe, der overtog Tvilum efter selskabets konkurs. Birger Østergaard Christensen har siden - via sit familieselskab - været hovedaktionær i Tvilum og sidder i selskabets bestyrelse.
Tvilum havde i 2020 et overskud før skat på 92 mio. kr., og selskabet har fordoblet sin omsætning siden nedturen i 2018.
Dengang resulterede konkursen i betydelige tab for kreditorerne og medførte, at de ansatte frivilligt valgte at gå ned i løn.