Erhverv

Stryhns’ omsætning runder milliarden for første gang nogensinde

Hjemmekontorer og lukkede restauranter har gjort både godt og ondt på leverpostejproducenten – dog mest godt.

Fremgang under coronakrisen betyder, at Stryhns Gruppens omsætning i 2020 for første gang rundede en milliard kroner. Foto: Arkiv/Lærke Posselt

»Der er blevet spist ekstraordinært mange leverpostejsmadder på danskernes hjemmekontorer i løbet af det seneste år.«

Det siger Stryhns Gruppens adm. direktør, Kristian Kornerup Jensen, i forbindelse med koncernens årsregnskab for 2020.

Regnskabet viser, at Stryhns Gruppen for første gang nogensinde har omsat for mere end én milliard kroner. Samtidig er det blevet til et årsresultat på 77,5 mio. kr.

Stryhns Gruppen har siden 2008 været del af den norske koncern Agra. Gruppen producerer og markedsfører blandt andet fødevareprodukter som Stryhns leverpostej, Jensens Køkken, Graasten Salater og K-Salat, diverse dressinger samt pølserne fra Langelænder.

Ifølge Kristian Kornerup Jensen, som har været adm. direktør for gruppen de seneste 10 år, skyldes fremgangen, at mange danskere i løbet af 2020 har været mere hjemme, end de plejer.

Til gengæld er resultatet negativt påvirket af, at kantiner og restauranter i store dele af 2020 var lukket. Det har betydet en nedgang i Stryhns Gruppens forretning i foodservice-markedet.

Den tilbagegang er dog blevet mere end opvejet af dagligvarehandlen, hvilket kommer til udtryk i Stryhns Gruppens årsregnskab, hvor det af ledelsesberetningen fremgår, at »Covid-19 har haft en mindre positiv betydning i 2020.«

Stryhns Gruppen har haft gang i væksten over en længere årrække. Ser man fem år tilbage til 2016, havde koncernen en omsætning på 623 mio. kr. og 254 medarbejdere. Siden da er det kun gået frem.

I 2020 var omsætningen således over 60 pct. højere, og koncernen havde 370 ansatte. Stryhns Gruppen samlet sælger omtrent 45.000 tons færdigforarbejdede fødevarer årligt.

Stryhns Gruppen, der i 2008 fusionerede med Graasten Salater og i 2016 købte Jensens Køkken og K-Salat, skiftede i begyndelsen af 2021 navn fra Stryhns. Virksomheden er grundlagt i 1941 af Henry Stryhn.

Læs også
Top job