Erhverv

Ramt af manglen på computerchips: Tesla har sat prisen op på sin Model 3

Prisen på Model 3 er blevet sat op flere gange i de seneste måneder.

Teslas topchef Elon Musk ses her ved præsentationen af den  Model 3 juli 2017. Foto: Andrej Sokolow/dpa/AP Foto.

Det er blevet dyrere at købe Teslas Model 3 og Model Y. Ifølge det amerikanske medie Quartz har den amerikanske elbilproducent nemlig sat prisen på sin Model 3 i vejret fem gange de seneste måneder. Det har resulteret i en prisstigning på 2.500 dollars i forhold til februar. Dermed ligger prisen på en Model 3 i USA nu på 39.490 dollars.

Forklaringen på prisstigningerne skal ifølge Elon Musk, der er topchef i Tesla, findes i den globale mangel på computerchips, som er opstået som følge af udfordringer med forsyningskæderne i kølvandet på coronakrisen.

»Priserne stiger på grund af det store pres i forsyningskæden i hele industrien,« skrev Elon Musk i går på Twitter, efter at en bruger havde brokket sig over prisstigningerne.

At der er udfordringer i forsyningskæderne, fortalte Elon Musk allerede om i april på en telekonference i forbindelse med elbilproducentens regnskab for første kvartal.

»Første kvartal har budt på nogle af de største udfordringer med forsyningskæder, som vi nogensinde har oplevet i Tesla,« lød det dengang fra Elon Musk.

Teslas Model 3 blev præsenteret tilbage i 2017, og den var længe et problembarn for Tesla. Den er dog efter sin lancering blevet den mest solgte Tesla-bil i verden.

Produktionen af bilen resulterede med Elon Musks egne ord i et sandt produktionshelvede. Det opstod, da man hos Tesla havde planer om at gå fra en form for håndbyggede biler til masseproduktion.

Læs også