Erhverv

Mærsk-arving Robert Uggla personligt medejer af Green Hydrogen Systems

Tilbage i december kom det frem, at A.P. Møller Holding havde investeret i Green Hydrogen Systems. Nu viser det sig, at Robert Uggla personligt er med i investeringen.

Mærsk-arving Robert Uggla har personligt penge på spil i virksomheden Green Hydrogen, som vil børsnoteres. Foto: A.P. Moller – Maersk

Mærsk-arving Robert Uggla har noget personligt på spil i brintvirksomheden Green Hydrogen Systems, der sigter efter en milliardstor børsnotering inden sommerferien.

Uggla er således medejer af det A.P. Møller Holding-selskab, der har investeret 150 mio. kr. i Green Hydrogen og er indehaver af knap 20 pct. af brintvirksomheden.

Det viser nye oplysninger i cvr-registeret om selskabet APMH Invest XI.

Tidligere på året kunne Finans fortælle, at Ugglas personlige selskab Agata havde fået en ejerandel på mellem 15 og 19,99 pct. af det dengang nystiftede selskab APMH Invest XI. Resten af selskabet ejes af A.P. Møller Holding, hvor Robert Uggla er adm. direktør.

Nu afslører de nye oplysninger fra cvr-registeret, at APMH Invest er det selskab, der er brugt til at investere i Green Hydrogen.

Ifølge Mika Bildsøe Lassen, kommunikationschef i A.P. Møller Holding, tilskynder holdingselskabet medarbejdere til at have »hånden på kogepladen« og investere sammen med Mærsk-hovedaktionæren A.P. Møller Holding.

»At Robert Uggla også vælger privat at investere i virksomheden (Green Hydrogen, red.), må betyde, at han også privat synes, det er en spændende virksomhed,« skriver hun i en kommentar.

Hun har tidligere forklaret, at »medlemmer af Mærsk-familien har historisk været og vil fortsat være private aktionærer i mange af gruppens selskaber«.

I forbindelse med en mulig kommende børsnotering satser Green Hydrogen på i første omgang at udstede aktier for 1 mia. kr., hvilket sammen med selskabets eksisterende aktier kan bringe Green Hydrogen Systems’ markedsværdi op på omkring 3 mia. kr.

»I A.P. Møller Holding ser vi grøn hydrogen få en helt afgørende rolle for industriens og den tunge transports omstilling til ’net zero emissions’. Green Hydrogen Systems har en konkurrencedygtig platform til produktion af grøn hydrogen, og derfor er vi glade for at være medinvestorer,« skriver Mika Bildsøe Lassen.

Tilbage i januar blev Robert Uggla gennem sit selskab Agata selvstændig medejer af familieklenodiet Maersk Tankers, som han nu ejer op mod en fjerdedel af.

Udover at være adm. direktør i A.P. Møller Holding er Robert Uggla formand eller næstformand i flere af Mærsk-familiens selskaber.

A.P. Møller Holding, der er Mærsk-fondens investeringsselskab og kontrolleret af Mærsk-familien, har større ejerandele i selskaber som A.P. Møller-Mærsk, Maersk Drilling, KK Wind Solutions, Faerch Group og Danske Bank.

A.P. Møller Holding havde i 2020 en omsætning på kna 277 mia. kr. og et resultat af den primære drift på 19,1 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også