Erhverv

Flyselskab gør det obligatorisk for nye medarbejdere at være vaccinerede

United Airlines, der er et af verdens største flyselskaber, vil nu kræve, at nye medarbejdere er vaccineret mod coronavirus.

United Airlines gør det obligatorisk for nye ansatte af fremvise et bevis for vaccination. Foto: Hayden Smith/Reuters

Det amerikanske flyselskab United Airlines vil fra denne måned kræve, at nye ansatte fremviser et bevis på, at de er blevet vaccineret mod covid-19.

Det skriver CNBC.

Udmeldingen kommer i kølvandet på, at et andet stort flyselskab, Delta Airlines, har indført de samme regler. På samme tid har flere flyselskaber incitamentsordninger, der skal få medarbejderne til at lade sig vaccinere.

Både American Airlines, Delta Air Lines og United Airlines tilbyder eksempelvis personalet ekstra afspadsering eller bonusudbetalinger, hvis de bliver vaccineret.

»Når vi byder nye medarbejdere velkommen til virksomheden, er det vigtigt, at vi bibringer dem Uniteds stærke engagement med henhold til sikkerhed,« skriver United Airlines i en intern note, ifølge CNBC.

Flyselskabets adm. direktør, Scott Kirby, udtalte tilbage i januar, at han ønsker at gøre vaccination obligatorisk for alle ansatte, men det skridt har United Airlines endnu ikke taget.

Noget tyder til gengæld på, at de nye regler vil betyde, at en større del af personalet vil ende med at være vaccineret. Efter at have brugt sidste år på at skære i antallet af medarbejdere, er flyselskaberne igen begyndt at hyre piloter og personale, i takt med at rejseefterspørgslen er steget.

Efterhånden er der desuden en lang række amerikanske virksomheder, som har valgt at give medarbejderne goder, hvis de vælger at blive vaccineret mod coronavirus.

Her er eksempler på denne form for tilskyndelse hos forskellige selskaber:

Aldi tilbyder sine timeansatte fire timers ekstra betaling, hvis de lader sig vaccinere.

Amtrak giver sine ansatte en bonus svarende til to timers løn, når de kan vise, at de er blevet vaccineret. De får også betalt frihed til at blive vaccineret i arbejdstiden.

Bolthouse Farms tilbyder sine ansatte en bonus på 500 dollar, hvis de kan bevise, at de er blevet vaccineret. Samtidig tilbyder de vaccination på deres største farm.

Dollar General tilbyder en godtgørelse svarende til fire timers løn, hvis de tager stikket, men vil ikke tvinge de ansatte til at blive vaccineret.

Kroger tilbyder en én-gangs bonus på 100 dollar til ansatte, der kan bevise, at de er blevet vaccineret.

Lidl tilbyder sine ansatte 200 dollar i ekstra løn, hvis de bliver vaccineret.

McDonald’s vil give op til fire timers betalt frihed til de ansatte som bliver vaccineret.

Target tilbyder fri transport til et vaccinationssted. Time ansatte kan desuden få op til fire timers betalt frihed til at få vaccinen.

BRANCHENYT
Læs også