Erhverv

»Det er ikke min opgave«: Kulturministeren afviste at sige sin mening om Radio Loud i samråd

Et åbent samråd om Radio Louds fremtid blev suspenderet, fordi kulturminister Joy Mogensen ikke ville forholde sig til, om sendetilladelsen skal inddrages. Det er Radio- og tv-nævnets afgørelse, lød det.

Artiklens øverste billede
Først til september bliver det afgjort, om Radio Loud kan beholde sendetilladelsen. Arkivfoto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det bliver formentlig september, før nogen er klogere på, om Radio Loud har en fremtid.

Torsdag havde Dansk Folkepartis kulturordfører, Morten Messerschmidt, ellers kaldt kulturminister Joy Mogensen i åbent samråd for at få svar på, om hun mener, at radiokanalen lever op til betingelserne i sendetilladelsen, og om hun vurderer, at det er forsvarligt at lade bevillingen fortsætte.

Der var sat en time af til debatten, men allerede efter 40 minutter var det slut, for ministeren ville ikke ytre nogen holdninger til spørgsmålene.

»Det er Radio- og tv-nævnet, som er tildelt kompetencen til at vurdere public service-redegørelser. Det er ikke mig som minister, der har den kompetence. Derfor mener jeg heller ikke, at det er rigtigt, hvis jeg udtaler mig om indholdet af Radio Louds public service-redegørelse, mens den stadigvæk er under behandling, og dermed give min vurdering af, om Radio Loud lever op til sendetilladelsen, inden den afgørende instans har udtalt sig. Simpelthen fordi det ikke er min opgave,« lød det fra Joy Mogensen.

Fire høringssvar

Den 1. maj offentliggjorde Radio Loud sin public service-redegørelse, som forklarer, hvordan dab-kanalen efter egen vurdering lever op til betingelserne i sendetilladelsen. Den har siden været sendt i høring, og den 9. juli skal også radiokanalens kendskabs- og kvalitetsmåling ligge klar. Først i september, når nævnet har gransket både redegørelse, måling og høringssvar, vil man komme med en vurdering af, om Radio Loud kan beholde sendetilladelsen uden bemærkninger, eller om den ligefrem skal inddrages.

Der er indkommet fire høringssvar til Radio Louds public service-redegørelse. Morten Messerschmidt fremhævede svar nummer tre, som Silas Mikkelsen står bag. Han er manden bag Instagram-profilen Loudmigirøven, som med et satirisk perspektiv langer jævnligt ud efter radiokanalen.

I sit høringssvar, som med sine 32 sider er det absolut længste af de fire, oplister han en lang række argumenter for, hvorfor Loud efter hans mening ikke lever op til sendetilladelsen. Bl.a. vurderer han, at kravet om at sende live »det meste af døgnet« ikke er indfriet. Det skyldes bl.a., at man har medregnet det som live, når en vært i studiet har »sat noget lyd på og ikke selv taler«, som det lyder i redegørelsen.

Morten Messerschmidt fremlagde adskillige af Silas Mikkelsens pointer og forsøgte at få Joy Mogensen til at forholde sig til dem. Uden held.

Medierne i Danmark skal ikke være bange for, at politikere prøver at presse afgørelser i en retning, der kan true deres eksistens.

Joy Mogensen, kulturminister

Hun henviste i stedet til armslængdeprincippet:

»Medierne i Danmark skal ikke være bange for, at politikere prøver at presse afgørelser i en retning, der kan true deres eksistens, derfor har vi et uafhængigt Radio- og tv-nævn.«

»Meget dyr radio«

Samtidig kunne Joy Mogensen oplyse, at hun havde undersøgt sagen hos Kammeradvokaten, der ifølge ministeren vurderede, at der ville være tale om ekspropriation, hvis hun fratog Radio Loud sendetilladelsen.

»Jeg beder jo ikke ministeren om at trække stikket på Radio Loud – jeg er jo ikke komplet idiot trods alt. Jeg mener bare, at ministeren godt må mene noget,« indskød Messerschmidt.

De Konservatives kulturordfører, Birgitte Bergman, mente, at det var på tide at »kalde en spade for en spade«.

»Er det en god økonomisk forvaltning af skatteydernes penge, at vi uge for uge ser en skattefinansieret radiokanal have i omegnen af nul lyttere?« ville hun vide, og til det kunne Joy Mogensen blot konstatere, at »det er en meget, meget dyr radio pr. lytter«.

Ifølge radioens egen redegørelse lå lyttertallet på gennemsnitligt 10.481 om ugen fra 1. april 2020 til udgangen af året. Der er dog ikke noget krav om lyttertal i sendetilladelsen.

I erkendelse af at der ikke kom nogen svar fra ministeren, blev samrådet suspenderet og vil blive taget op igen, når Radio- og tv-nævnet har taget stilling.

»Jeg kan love jer for, at når den endelige rapport ligger, så vil ministeren også have en mening om det,« understregede Joy Mogensen.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.