Erhverv

Topchef i Johnson & Johnson: Vi skal booste coronavacciner årligt »i flere år«

Så længe, der opstår nye varianter af corona, og verden ikke har opnået flokimmunitet, vil der være brug for at blive genvaccineret, lyder det fra medicinalkæmpen.

Johnson & Johnson-vaccinen bliver herhjemme kun tilbudt uden for det generelle vaccineprogram. Foto: Carsten Snejbjerg.

En enkelt dosis rækker ikke. Det vil formentlig være nødvendigt at blive genvaccineret mod corona årligt »i flere år frem«.

Sådan lyder budskabet fra topchef i medicinalvirksomheden Johnson & Johnson, Alex Gorsky, på en konference arrangeret af Wall Street Journal ifølge det amerikanske medie CNBC.

Han mener, at der vil være brug for en såkaldt booster af covid-19-vaccinen, ligesom mange i dag får en almindelige influenzavaccine årligt, så længe der bliver ved med at opstå nye varianter og mutationer af coronavirussen, og vi ikke har opnået global flokimmunitet.

»Vi kan se (coronavaccinen, red.) følges med influenzavaccinen, formentlig over de næste mange år,« siger Alex Gorsky ifølge CNBC.

Johnson & Johnson er som bekendt en af producenterne af coronavacciner. Herhjemme er selskabets vaccine ikke en del af det offentliges generelle vaccineprogram, men det er muligt at få vaccinen frivilligt, hvis man ønsker det.

Modsat de to andre vacciner, som kan fås herhjemme fra henholdsvis Pfizer-Biontech og Moderna, kræver den kun et enkelt stik.

Alle tre vacciner har vist sig effektive mod coronavirus, men ifølge CNBC har flere eksperter også påpeget, at deres effekt falder med tiden.

Også tocphefen i Biontech, Ugur Sahin, har tidligere udtalt, at selskabets forskere har set, at vaccinens antistoffer mod virussen daler efter otte måneder.

BRANCHENYT
Læs også