Erhverv

TDC-ejere rydder direktionsgangen - få overblikket på 2 minutter

TDC-topchef Henrik Clausen havde første arbejdsdag som koncernchef den 17. februar sidste år. Med årsskiftet nedlægges TDC Group, og Henrik Clausen er færdig som koncernchef.

TDC er snart fortid som ét samlet selskab. Fra årsskiftet vil telegiganten være udskildt i to selvstændige selskaber: TDC Net og Nuuday. Foto: TDC.

Topledelsen i TDC er fortid i telegiganten fra årskiftet. TDC Group meddeler, at en igangværende opsplitning af TDC i de to selskaber TDC Net og Nuuday, der blev påbegyndt i 2019, vil være færdig med udgangen af året. Dermed bliver TDC-direktionen med topchef Henrik Clausen, finansdirektør Lasse Pilgaard og koncerndirektør Jens Aaløse overflødig.

1. Sagen. TDC's ejere, ATP, PFA, PKA og den australske kapitalfond Macquarie, har siden købet af telegiganten i foråret 2018 for knap 41 mia. kr. haft planer om at opslitte TDC-forretningen i to forretninger: Infrastrukturselskabet TDC Net, der favner alle netværk og mobilmaster, og Nuuday med alle de kundevendte forretninger som Yousee, Telmore, Hiper, Eesy og TDC Erhverv - for blot at nævne nogle af de mange TDC-brands. Arbejdet med opsplitningen blev for alvor skudt i gang i juni 2019, og nu er meldingen, at opsplitningen vil være færdig med årets udgang...

Læs også
Top job