Erhverv

Efter vildt kursridt i USA - nu stiger Orphazyme-aktien markant i Danmark

Orphazyme-aktien stiger markant på den danske børs, efter at aktien torsdag steg med mere end 300 pct. på det amerikanske marked.

Orphazyme-aktien stiger  morgenstunden. Foto: Nasdaq OMX

Dele af den kurseksplosion, som greb Orphazyme på det amerikanske marked i går, har nu spredt sig til den danske børs.

Det danske biotekselskab stiger fra morgenstunden med mere end 30 pct., hvilket bringer selskabet ind på en klar førsteplads på det danske marked.

Kursstigningen var en overgang så voldsom, at aktien blev sendt i forlænget auktion. Efterfølgende blev handlen med aktien også stoppet på grund af store udsving.

Den store stigning kommer, efter at Orphazyme-aktien torsdag på det amerikanske marked en overgang steg med ca. 1.400 pct. og sluttede med en stigning på mere end 300 pct.

Orphazyme er noteret på det danske marked, men den har samtidig en parallelnotering på det amerikanske marked.

Torsdag lød det fra Orphazyme, at selskabet ikke kendte årsagen til den store stigning.

»Vi er ikke kommet med nogle meddelelser, så vi formoder, at der er tale om spekulation i aktien,« siger Anders Vadsholt, finansdirektør i Orphazymes.

Hos onlinebørsmægleren Nordnet undrede man sig over udviklingen.

»I går skete der noget mærkeligt og bemærkelsesværdigt i danske Orphazyme,« skrev Per Hansen, investeringsøkonom hos Nordnet, i en kommentar fra morgenstunden.

Det er ikke kun stigningen, der bringer Orphazyme-aktien ind på en topplacering. Det samme gør omsætningen i aktien. Efter små 20 minutters handel er det kun Novo Nordisk-aktien, der overgår Orphazyme på dette punkt.

BRANCHENYT
Læs også