Erhverv

Flere store pensionsselskaber er blevet politianmeldt

Flere af de største aktører i pensions- og forsikringsmarkedet er blevet politianmeldt til bagmandspolitiet (SØIK) for brud på ligestillingsloven.

Tryg afviser sammen med PFA at kommentere på sagen. Foto: Philip Davali

En lang række pensions- og forsikringsselskaber er blevet politianmeldt for brud på forsikringsligebehandlingsloven. Sagen handler om ligebehandling af mænd og kvinder i forbindelse med forsikring, pension og lignende finansielle ydelser.

Det skriver mediet InsideBusiness, der er kommet i besiddelse af en anonymiseret anmeldelse til SØIK af et større dansk forsikringsselskab.

I anmeldelsen står, at politianmeldelsen skyldes, at en række forsikringsselskaber og pensionsselskaber i forskellige forsikringsvilkår har haft undtagelser for dækning i forbindelse med graviditet eller fødsel, hvilket er udtryk for forskelsbehandling på grund af køn.

Ritzau Finans skriver, at brancheorganisationen Forsikring og Pension fortæller, at Finanstilsynet er på vej med flere politianmeldelser.

Overfor Inside Business nægter de to største spillere, PFA og Tryg, at kommentere sagen, men både Codan, Topdanmark og AP Pension bekræfter alle over for mediet Finanswatch, at de forventer at modtage en politianmeldelse.

Ifølge Forsikring & Pension har tilsynet sendt høringsskrivelser til en række selskaber om, at det vil indgive politianmeldelser for fejl i den sag om ligebehandling, der var oppe i medierne sidste år.

»Det var en omtalt sag sidste år, at nogle selskaber desværre ikke havde været tilstrækkelig opmærksomme på rækkevidden af reglerne om ligebehandling af gravide. Som alle berørte selskaber har slået fast, er det en dybt beklagelig sag. I Forsikring & Pension har vi også en rolle som brancheforening i at informere og understøtte vores medlemmer. I sagen her kigger vi også indad, og jeg ønsker selvfølgelig, at vi havde gjort mere,« siger adm. direktør Kent Damsgaard for brancheforeningen til InsideBusiness.

Forsikring og Pension regner derfor med, at politianmeldelserne kan være med til at afslutte sagen:

»Alle berørte selskaber har beklaget fejlen, rettet ind og ryddet op for at kompensere deres kunder. Anmeldelserne og spørgsmålet om en eventuel bøde er dermed det afsluttende kapitel i sagen,« skriver Forsikring & Pension i en pressemeddelelse.

I forsikringsligebehandlingsloven fremgår det, at en overtrædelse af loven kan straffes med en bøde »hvis overtrædelsen er begået forsætligt eller ved grov uagtsomhed.«

Læs også
Top job