Erhverv

Millionerne fosser ud af Birger Christensen

Blot en måned efter, at Birger Christensen annoncerede, at man vil lukke sin mere end 150 år gamle ikoniske strøgbutik, præsenterer modehuset nu et regnskab med det største underskud i nyere tid.

Denise Christensen er adm. direktør i Birger Christensen A/S. Hun blev ansat i 2017 som den første direktør uden for familien. Foto: Stine Bidstrup.

Inden for den seneste måned har modehuset Birger Christensen sagt farvel til både pels og strøgbutik - og nu også til overskud i regnskabsbøgerne.

Det seneste regnskab fra virksomheden viser nemlig, at Birger Christensen forlod 2020 med et underskud på 12,7 mio. kr. Det er det største underskud i minimum 16 år hos modevirksomheden. Og ledelsen er ikke tilfreds.

»Ledelsen finder ikke resultatet tilfredsstillende for 2020,« skriver man i regnskabsberetningen, men tilføjer dog:

»Det er afledt af Covid-19 og de restriktioner, der blev virksomheden pålagt, samt de tiltag som regeringerne i det meste af verden har foretaget, for at afbøde virkningerne af udbruddet.«

Man noterer sig også, at Birger Christensens nye forretningsområder har haft en vækst på mere en 50 pct. på toplinjen på trods af de udfordringer, coronakrisen har medført sig.

I starten af maj 2021 annoncerede modehuset, at man havde besluttet sig for at lukke sin 152 år gamle butik på Strøget i København, og at man samtidig ville stoppe helt med at sælge pels.

»Det har været en følelsesladet beslutning. Jeg er jo opvokset med pels, håndværket omkring det og butikken. Og jeg elsker pels. Det var også det, der gjorde Birger Christensen kendt internationalt. Men tiderne ændrer sig, og så må vi følge med. Det har også ligget i vores strategi siden 2016, at det var den vej, vi skulle. Så det er det rigtige for virksomheden at afstå lejemålet i Østergade,« sagde Jens Birger Christensen om beslutningen til Børsen.

Birger Christensen har været familieledet indtil 2017, hvor Denise Christensen blev ansat som adm. direktør som den første direktør uden for familien. Det er dog Jens Birger Christensen, der er hovedaktionær. Han ejer stadig 57 pct. af virksomheden.

BRANCHENYT
Læs også