Erhverv

Jan Lehrmann tjener flere penge end nogensinde før

Det går øjensynlig strygende for den erfarne serieinvestor Jan Lehrmann. De seneste regnskaber fra "løvens" private selskaber viser nemlig et trecifret millionoverskud, der slår rekord.

Jan Lehrmann er den eneste af investorerne i tv-programmet Løvens Hule, der udelukkende investerer sine egne penge. Foto: Anthon Unger.

Han er bestyrelsesformand i kæden Normal, medstifter af Bilbasen og tidligere adm. direktør for Benjamin Media. I 2019 blev han kendt som en af de hårde og kontante investorer i TV-programmet Løvens Hule, og siden da er det kun gået op ad bakke for serieinvestor og erhvervsmand Jan Lehrmann.

Jan Lehrmann tjener nemlig flere penge end nogensinde før på sine investeringer. Det viser regnskaber fra hans to selskaber, hhv. Lehrmann Ventures og Lehrmann Family.

Lehrmann Ventures, som er det selskab, Løvens Hule-investeringerne er placeret i, går ud af regnskabsåret 2020 med et overskud på knap 2,7 mio kr., mens Lehrmann Family slår egne rekorder med et overskud på knap 263 mio. kr.

Holdingselskabet Lehrmann Family er, hvor Jan Lehrmann placerer sine investeringer uden for Løvens Hule i bl.a. kæden Normal og virksomheder som Mybanker og Plecto.

Og selvom Jan Lehrmann har kunne bryste sig af at være den eneste, der ikke har en gruppe medinvestorer i ryggen, når han giver sine bud til de håbefulde iværksættere i Løvens Hule, kommer det snart til at ændre sig.

Tilbage i januar annoncerede han, at han inden for en overskuelig fremtid ville hive Martin Laursen, investeringsansvarlig i Lehrmann Ventures, og finansdirektør i samme, Carina Lüth Vienberg, ind i ejerkredsen hos Lehrmann Ventures.

»Jeg har investeret for mine egne midler i 10 år og ikke kun de seneste tre år i ”Løvens Hule”. Men nu vil jeg snart gøre det hele lidt anderledes. Jeg vil gerne kunne tiltrække og fastholde de bedste til mit investeringsselskab, og at give dem en gulerod i form af en ejerandel er en måde at gøre det på. Sammen kan vi flytte de investeringer, Lehrmann Ventures har lavet, i en endnu mere positiv retning,« fortalte Jan Lehrmann dengang om beslutningen.

Han understregede dog samtidig, at der stadig vil blive investeret for hans penge.

BRANCHENYT
Læs også