Erhverv

Salget af landsholdstrøjer med Christian Eriksen og Simon Kjær stiger eksplosivt

Salget af danske landsholdstrøjer med 10'eren Christian Eriksen på ryggen er steget 400-500 pct. efter weekendens chokerende hændelse. Sportskæde melder allerede udsolgt, mens flere andre er tæt på.

Salget af trøjer med Eriksen og nummer 10 på ryggen er steget med 400-500 pct., fortæller Lars Elsborg, adm. direktør i sportsbutikskæden Sport24. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP.

Salget af danske landsholdstrøjer med Christian Eriksens og Simon Kjærs navn og nummer på ryggen er eksploderet hos de danske sportsbutikker siden lørdag aften.

Det bekræfter Lars Elsborg, adm. direktør for Sport24, der er én af de største sportsbutikskæder i Danmark. Butikskæden tilbyder mulighed for at trykke spillernes navne og numre på trøjerne, og det giver indblik i interessante tal.

»Vi kan se en markant stigning i antallet af Eriksen-trøjer. Eriksen er steget med 400-500 pct. Det er eksploderet fuldstændig. Vi er vant til at sælge mange Eriksen-trøjer, men det her er gået helt amok. Vi trykker alt det, vi overhovedet kan følge med til med hans navn.«

Det er selvfølgelig en sympatierklæring.

Lars Elsborg, adm. direktør i Sport24

Også landsholdskaptajn Simon Kjær, der efter lørdagens drama har modtaget stor ros for sin heltemodige indsats og ageren, har givet anledning til trøjesalg.

»Kjær-trøjen overgår faktisk Eriksen-trøjen i den procentvise stigning, men selvfølgelig er det faktuelle antal lidt mindre,« siger han og forklarer, at det naturligvis skyldes, at Eriksen-trøjen i forvejen sælger godt.

»Det er selvfølgelig en sympatierklæring,« siger Lars Elsborg.

Sportsbutikken Intersport har aktuelt helt udsolgt på deres rød-hvide landsholdstrøje, mens Unisport ifølge hjemmesiden har ganske få trøjer tilbage.

Christian Eriksen faldt under lørdagens kamp mod Finland om med hjertestop i det 42. spilleminut. Simon Kjær sprintede en halv banelængde for at sørge for, at Christian Eriksen ikke slugte sin egen tunge.

Sidenhen samlede Simon Kjær og målmand Kasper Schmeichel det danske hold, der agerede menneskeligt skjold for deres holdkammerat og tætte ven, så nysgerrige tilskuere og kamerafolk ikke kunne kigge ind, mens læger behandlede den danske stjerne.

Christian Eriksen blev efterfølgende genoplivet og ligger nu på Rigshospitalet til yderligere observation og undersøgelser. Han er stabil og har det efter omstændighederne godt, oplyser DBU.

Kasper Schmeichel og særligt Simon Kjær er siden lørdagens begivenheder blevet udråbt som helte på både sociale, nationale og internationale medier for deres mod og vilje til at agere på episoden.

»I den grummeste stund viste Kjær sig som en rigtig leder,« skrev Jyllands-Postens sportsredaktør bl.a. i sin klumme søndag aften.

Læs også
Top job