Erhverv

Blue Capital tjener millioner som aldrig før - men én ting lykkedes ikke

Danmarks førende udbyder af erhvervsejendomme kom ud af 2020 med en bedre indtjening end nogensinde. Nu møder selskabet dog en udfordring.

Artiklens øverste billede
Martin Kibsgaard og hans familie ejer 90 pct. af ejendomsinvestoren Blue Capital, der år efter år har pæne millionoverskud. Foto: Blue Capital

Martin Kibsgaard har henover det seneste årti skabt Danmarks førende udbyder af erhvervsejendomme, Blue Capital fra Aarhus.

Siden stiftelsen har Blue Capital udbudt og formidlet erhvervsejendomme for over 2,2 mia. kr. Samtidig er bundlinjen år for år blevet bedre, og nu kan Martin Kibsgaard så igen fremvise et rekordresultat for Blue Capital, hvor han er direktør og hovedaktionær.

Overskuddet efter skat endte i 2020 på 12,8 mio. kr. En forbedring på 29 pct. i forhold til året forinden.

»Vi er meget tilfredse med resultatet. Der har været stor efterspørsel på vores projekter. Men vi lykkedes ikke med det, vi satte i søen i sommeren 2020,« siger Martin Kibsgaard.

Han henviser til, at Blue Capital for et år siden udbød et projekt, som Martin Kibsgaard ikke tøvede med at kalde »usædvanligt« og »det bedste«, markedet for ejendomsinvesteringer havde set i mange år.

Blue Capital havde købt 18 dagligvareejendomme af discountkæden Rema 1000 for 505 mio. kr. og havde indgået aftale om at udleje butikkerne til Rema 1000 på 15 års uopsigelige kontrakter.

Martin Kibsgaard og Blue Capital inviterede investorer med i projektet, som de plejer at gøre. Denne gang blev en ejendomsfond ved Finanstilsynet dog for første gang oprettet til formålet.

Men ejendomsfonden blev suspenderet efter to måneder, da der ikke var nok tilkendegivelser fra investorer. Projektet blev lukket, ejendommene blev solgt fra gennem en international kapitalforvalter, og Blue Capital måtte sluge et milliontab på projektet.

»Både imagemæssigt og økonomisk har vi måttet tage et tab på det projekt. Vi brugte også mange arbejdsressourcer på det, og det var jo ressourcer, vi kunne have brugt på alle de ting, vi er gode til og har succes med. Vi vil dog bare så gerne det andet (en ejendomsfond, red.), men må erkende, at det er svært at finde investorer til,« siger Martin Kibsgaard.

Her ses en Rema 1000-ejendom i Hørsholm. Blue Capital køber ofte ejendomme, der bruges til dagligvarebutikker. Foto: Blue Capital

Blue Capital plejer at udbyde enkeltejendomme gennem kommanditselskaber. Disse projekter bliver ofte udsolgt inden for 24 timer.

Investorerne i Blue Capital er både private og selskaber. Særligt de negative renter har givet private investorer appetit på ejendomsinvesteringer.

»Vi ser en stadig stigende efterspørgsel efter at få penge ud at arbejde i ejendomsinvesteringer som et alternativ til aktier og obligationer. Især efter de negative renter i bankerne har taget fart,« siger Martin Kibsgaard.

Mens negative renter giver større efterspørgsel på Blue Capitals projekter, har ejendomsselskabet mødt en udfordring fra de virksomheder, som normalt lejer sig ind i Blue Capitals ejendomme. Nogle af de lejere er nemlig selv begyndt at købe ejendomme frem for at leje dem.

»Det er vores største udfordring lige nu. Mange af de store kæder er ultralikvide og velpolstrede i øjeblikket efter rekordgode regnskaber. Så de er blevet konkurrenter nu i indkøbsfasen af ejendomme. Det ser vi en stigende tendens til,« siger han.

Mange af de projekter, Blue Capital udbyder, er inden for retailbranchen. Ejendomme der kan bruges til supermarkeder,byggemarkeder eller lignende.

Trods den øgede konkurrence om ejendommene forventer Martin Kibsgaard, at Blue Capital endnu engang forbedrer resultatet i 2021.

Martin Kibsgaard og hans familie ejer 90 pct. af Blue Capital, mens bestyrelsesmedlemmet Jens Lange ejer de resterende 10 pct.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.