Erhverv

Formand efter fem års tilbagegang i Toms: »Der er ting, vi kunne have gjort bedre, og der er ting, vi skulle have gjort bedre«

Chokoladevirksomheden Toms har i årevis haft planer om at vokse, men i stedet er salget på det laveste niveau i 10 år, og indtjeningen er faldet fem år i træk. Planerne er ikke blevet udført dygtigt nok, erkender bestyrelsesformanden, men en ny topchef skal ændre kursen.

Ifølge bestyrelsesformand Henrik Brandt har der ikke været tilstrækkelig "båndbredde" på ledelsesgangen i Toms til både at håndtere opførelsen af en ny fabrik og samtidig have fuldt fokus på salgsindsatsen. Foto: Miriam Dalsgaard

En flerårig plan om at vokse er slået fejl i chokoladevirksomheden Toms. En større omlægning af produktionen har krævet så mange kræfter, at virksomheden har tabt bolden på salgsfronten, erkender bestyrelsesformanden. Nu skal en ny direktør forsøge at genløfte Toms, der efter hårde slag fra coronakrisen er blevet banket 10 år tilbage på omsætningen.

»Der er ting, vi kunne have gjort bedre, der er ting, vi skulle have gjort bedre, og der er ting, vi kommer til at gøre bedre, når vi ser fremad,« siger Henrik Brandt, bestyrelsesformand i Toms Gruppen. ..

BRANCHENYT
Læs også