Erhverv

Formand i Toms-ejer efter styrtdyk i salget og underskud: »Jeg tror, Toms er positioneret på den rigtige måde«

Chokoladevirksomheden Toms er bombet 10 år tilbage på omsætningen og presses af både stærke konkurrenter og magtfulde kunder. Men ejeren, Toms Gruppens Fond, ser store muligheder for virksomheden og afviser et salg.

Marianne Philip, formand for Gerda og Victor B. Strands Fond, der er eneejer af Toms, ser gode muligheder for virksomheden, selvom indtjeningen de seneste fem år er gået den forkerte vej.

Fem år med faldende indtjening i Toms og en omsætning, der er dykket til niveauet for 10 år siden, får ikke ejerfonden bag chokoladevirksomheden til at ryste på hånden. Fonden er helt med på, hvad der foregår, lyder det fra formanden, der ser gode muligheder forude for Toms, bl.a. i udlandet.

»Jeg tror, at Toms er positioneret på den rigtige måde til at være en bred spiller i Norden med fokus på lønsom vækst, nicheaktør i premium chokolade i Tyskland og har en rigtig interessant mulighed på det internationale eksportmarked,« siger Marianne Philip, formand i Gerda og Victor B. Strands Fond, der er eneejer af producenten af klassikere som chokoladeskildpadden, Yankie bar og Guldbarre...

Læs også