Erhverv

Nyt kapitel: Sådan går det nu for Lars Juhl, der fuckede sit liv op. Læs det nye kapitel her. Vi har låst en del af det op.

Dansk turisme er først på 2019-niveau i 2023 – særligt København er ramt

Turismeerhvervet har været hårdt ramt under nedlukningen og konstante restriktioner. Branchen forventer selv, at det vil tage flere år, før den er tilbage på niveauet før krisen.

Der kan gå flere år, før man igen kan se det samme antal turister på Rådhuspladsen i København, spår en ny prognose. Foto: Jens Dresling. Athen.
De unge grækere har i mange år haft det svært under landets økonomiske udfordringer. Nu har corona-epidemien skabt en endnu længere kø af arbejdsløse. 

På en strand syd for Athen hænger 24 årige Elena Davou (th) ud med sine veninder. Hun plejer at arbejde med turisme på øerne om sommeren, men har nu fået et job i et supermarkedet. Foto: Gregers Tycho Blåvand lider under de lukkede grænser. Tyskere står normalt for 80% af gæsterne i Blåvand i sommermånederne, men turistbranchen og de erhvervsdrivende må kigge langt efter kunderne under corona-epidemien. 

Der er kun få mennesker på hovedgaven i Blåvand.

Det har ikke været morsomt at drive hverken hoteller eller i restaurationsbranchen det forgangne år. I 2020 tabte det danske turismeerhverv mere end 40 mia. kr., og der kommer til at gå flere år, før de penge kan hentes hjem.

Det er konklusionen på en prognose fra Tourism Economics, foretaget for VisitDenmark, der viser, at antallet af udenlandske overnatninger først forventes oppe på niveauet fra før krisen i 2023. Samtidig vurderes det, at coronapandemien kan have langsigtede effekter på turismen, der i sidste ende kan påvirke den internationale økonomi, turismevirksomhederne og rejseadfærden...

Læs også